Maliye Bakanı Nebati açıkladı: Emekli maaşlarına yüzde 40 zam!

Temmuz ayında emekli aylıklarına yapılacak zam öncesinde milyonlarca vatandaş konuyla ilgili son dakika gelişmeleri merak ediyor. SSK ve Bağkur emeklisi milyonlarca vatandaş, temmuz ayında zamlı maaşlarına kavuşacak. Bunun için son 6 aylık enflasyon rakamlarının açıklanması beklenirken, haziran ayı enflasyon tahminleri dikkat çekiyor. Geride kalan 5 ayın enflasyon rakamları belli olduğu için maaşlara yapılacak zamda enflasyon farkı şimdiden yüzde 35’i geçti. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, milyonlarca emeklinin heyecanla beklediği zamla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Emekliye Temmuz Zammında Son Durum

Temmuz ayında emekli maaşlarına yapılacak zam, vatandaşların en önemli gündem maddesi olmaya devam ediyor. Son olarak AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, memur maaşlarına zam konusunda yaptığı açıklamada detaylı bilgiler paylaştı: “Temmuz ayıyla birlikte işçi emeklileri de dahil olmak üzere emeklilerimizin, çalışanlarımızın alım gücünü daha yukarıya çıkarmak için yüzde 40’lara varan bir dokunuş olacak. Memur emeklileri dahil olmak üzere enflasyon farkını üstüne koyarak yüzde 40 civarında bir artışın, biraz eksik, biraz fazla olabilir. Bunlar çalışılıyor.” Vatandaşları heyecanlandıran bu açıklamanın ardından gözler Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’ye çevrildi.

Bakan Nebati’den Emekli Zammı Açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, temmuz ayında yapılacak artışın haziran enflasyon oranlarıyla kesinleşeceğini söyledi: “Yaklaşık yüzde 40 oranında artış öngörmekteyiz. Bu kapsamda 2022 yılında memurlarımızın ayılıklarında kümülatif artış yaklaşık yüzde 83’e ulaşacaktır. Temmuz ayında emeklilerimize yapılacak artışın yaklaşık yüzde 40 oranında olacağını öngörmekteyiz.” TÜİK’in haziran ayı enflasyon verisi sabit kasa bile emekli aylıklarına mevcut durumda yüzde 35.64 oranında zam yapılması kesinleşti. Milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren açıklama sonrasında gözler temmuz ayında açıklanacak zam oranlarına çevrildi.

Exit mobile version