Maliye Bakanı’ndan emekli maaşına enflasyon zammı açıklaması

TÜİK tarafından açıklanan Şubat ayı enflasyon rakamları memur ve emekli maaşlarını da etkiledi. Memurlar enflasyon farkını daha ikinci aydan garantiledi. SSK ve Bağ-Kur emeklisi ise Temmuz zammında şimdiden yüzde 11,53’lük artışa hak kazandı.

Şubat ayı enflasyonu yüzde 4,53

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilere göre, enflasyon Şubat ayında aylık bazda yüzde 4,53, yıllık bazda ise yüzde 67,07 arttı. Yıllık enflasyonda 15 ayın zirvesi görüldü.

Memur maaşına enflasyon farkı garanti

2024 yılının ilk altı ayı için memur ve memur emeklisinin yüzde 10 toplu sözleşme zammı bulunuyor. Ocak-Haziran arasındaki enflasyon yüzde 10’un altında kalırsa enflasyon farkı alınmayacaktı. Fakat Şubat ayındaki enflasyon rakamı ile memurlar enflasyon farkını daha ikinci aydan garantilemiş oldu.

Emekli maaşına yüzde 11,53 zam

Şubat ayı enflasyonu SSK ve Bağ-Kur emeklisi maaşları üzerinde de belirleyici oldu. Temmuz zammı için hesaplamalara başlayan emekliler, şimdiden yüzde 11,53’lük zammı cebe koydu.

Hazine ve Maliye Bakanı’ndan emekli maaşı açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, seçim öncesi artan emekli maaşına ek zam beklentilerine ilişkin yaptığı açıklamada, “Bütçede tüm imkanlarımızı emekliler ve çalışanlar için seferber ettik. Bunu etmeye de devam edeceğiz. Ülkenin imkanları arttıkça bunları adil olarak değerlendireceğiz” ifadelerini kullandı.

 

 

Exit mobile version