Ekonomi

Maliyetler arttı: Çiğ süte de zam yolda!

Ulusal Süt Konseyi yapmış olduğu yazılı açıklamada belirli zamanlarda çiğ süt üretim maliyetlerinin hesaplanması ve gerektiği zaman ilan edilmesinin konseyin ana görevlerinden olduğunu hatırlattı.

Çiğ sütün fiyatına da zam gelecek

Piyasada meydana gelen değişikliklerden dolayı, çiğ sütte fiyatın tekrar belirlenmesi ihtiyacının ortaya çıktığının kaydedildiği açıklamada Bakanlığa bilgi verildiği ifade edilerek, son zamanlarda yaşanan artışla birlikte çiğ sütte üretim maliyetlerinin de yükseldiğine vurgu yapıldı.

Ulusal Süt Konseyi tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

“Maliyetlerdeki fiyatlarda artış görüldü”

“Maliyetlerdeki artışla geliri azalan üreticimizin bin bir emekle ürettiği sütün tavsiye satış fiyatı Konseyimizce önümüzdeki günlerde revize edilecektir. İçinde bulunduğumuz bu zor dönemi üreticilerimizin feraseti, süt sanayicilerimiz ve kamunun desteğiyle hep birlikte aşacağımıza olan inancımız tamdır. Konseyimizin kuruluş yapısı gereği üreticilerimiz ve sanayicilerimizin katılımıyla ve Tarım ve Orman Bakanlığımızın desteği ve gelecek olan bilgiler çerçevesinde en kısa zamanda bir sektör toplantısı düzenlenecek ve yeni tavsiye fiyat ilan edilecektir.”