Afyonkarahisar haberleriDenizli HaberleriGündemKütahya HaberleriManisa Haberleri

Manisa, Denizli, Afyon ve Kütahya dikkat: Alarm veriyor!

Koronavirüsle mücadele devam ederken, günlük vaka ve vefat sayıları endişeye neden oluyor. Delta varyantının da etkisiyle vaka sayıları alarm vermeye başladı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 7-13 Ağustos illere göre haftalık vaka sayısının bulunduğu haritayı paylaştı. Haritaya göre, Ege Bölgesi’nde Manisa, Denizli, Afyon ve Kütahya’da vaka sayıları alarm veriyor. İşte, İzmir, Manisa, Aydın, Muğla, Denizli, Uşak, Kütahya, Afyon’da vaka sayıları…

EGE BÖLGESİ İLLERİNDE VAKA SAYILARI

İzmir: 49,81

Manisa: 114,99

Aydın: 38,69

Muğla: 45,46

Denizli: 192,04

Uşak: 99,88

Afyon: 191,88

Kütahya: 157,28

BAKAN KOCA’DAN UYARI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından yaptığı açıklamada ”İllerimizde 100.000 nüfusa karşılık gelen bir haftalık toplam vaka sayısını gösteren insidans haritasının güncel halini ekte görebilirsiniz. Salgın son hasta iyileşmeden bitmiş sayılmaz. Maske, mesafe ve temizlik kurallarına uyalım.” dedi.

 

VAKA SAYISI EN ÇOK ARTAN İLLER

Bakan Koca, vaka sayısının en çok arttığı illeri duyurdu. Koca, ”Son bir haftada vaka sayısı en çok artan illerimiz; Batman, Bayburt, Aksaray, Gümüşhane ve Ardahan. Aşı ile bağışıklık kazanana kadar tedbirlere tam uyum şart. Maske, Mesafe ve Temizlik olmazsa olmaz.” dedi.