Manisa Sarıgöl’de yağmura rağmen sarı üzüm hasadı devam ediyor

Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde, dünyaca ünlü Çekirdeksiz Sofralık Sultaniye Üzüm bağlarında gerçekleştirilen hasat, yağmur, çamur ve soğuğa rağmen aralıksız devam ediyor. Kasım ayının sonlarına gelinmesine rağmen, örtü altındaki üzümler taze taze kesilerek yurt içi ve yurt dışı pazarlara gönderiliyor.

İlçede, soğuk ve yağışlı hava koşullarına rağmen üzüm hasadı sürüyor. İşçiler, sıkı giyinerek, botlar ve yağmurluklarla donanarak soğuk havada yağmur altında ve çamurda üzüm kesimi ve yükleme işlemlerini gerçekleştiriyor. Önceden temizlenen üzüm salkımları, yağmur ve çamura rağmen kısa sürede kesim ve yükleme işlemlerini tamamlanıyor.

İşçilere sıcak çay servisi

Bahadırlar Mahallesindeki bir üzüm üreticisi olan Raşit Öncü, işçilere yardımcı olmak amacıyla sürekli sıcak çay ikramında bulunuyor. Özellikle zor hava şartlarına rağmen işçilerin moralini yüksek tutmaya çalışan üretici, fedakarlık yapmanın önemine vurgu yapıyor.

Üzüm işçilerinden İbrahim Camkıran, yağmura rağmen üzüm hasadının devam ettiğini belirterek, işçilerin yağmurluk ve çizmelerle çalıştığını ifade ediyor. Çamurda çalışmak zorunda kalan işçilerin, şiddetli yağmurda bağ evine sığındığını ve kesim işlemlerine devam ettiklerini aktarıyor.

Hasat Aralık ayına kadar sürüyor

Üzüm işçileri, sezon boyunca aynı alıcı ile çalıştıklarını ve bazen zor şartlara rağmen fedakarlık yaparak işlerini severek yaptıklarını dile getiriyor. Ayrıca, Sarıgöl ve çevresindeki 113 bin dekarlık alanda üzüm yetiştirildiği, temmuz ayından itibaren örtü altına alınan üzümlerin aralık ayının sonuna kadar hasat ediliyor.

 

Exit mobile version