Manisa Soma maden ocağındaki göçükten acı haber: 1 kişi hayatını kaybetti!

Manisa’nın Soma ilçesinde bir yer üstü maden ocağında dün saat 21.00 sıralarında linyit ocağında hafriyat çalışması sınasında toprak kayması meydana gelmesi üzerine 4 işçi toprak yığını altında kaldı.

İŞ MAKİNELERİ YARDIMIYLA ÇIKARILDI

İhbar üzerine bölgeye çok sayıda jandarma, itfaiye, sağlık, AFAD ve UMKE ekipleri sevk edildi. Toprak altında kalan işçilerden Mehmet Arslan, Uğur Topbaş ve Mehmet Seren, ocakta bulunan işçiler tarafından iş makineleri yardımıyla çıkarıldı.

1 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Kısa sürede ocağa gelen ekiplerin çalışmasıyla Feyyaz Acar isimli işçi de toprak altından çıkarıldı. Sağlık görevlilerinin yaptığı kontrolde işçinin hayatını kaybettiği belirlendi. Yaralı kurtarılan Mehmet Arslan, Uğur Topbaş ve Mehmet Seren ise ambulansla Soma Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.

Kısa sürede ocağa gelen ekiplerin çalışmasıyla Feyyaz Acar isimli işçi de toprak altından çıkarıldı. Sağlık görevlilerinin yaptığı kontrolde işçinin hayatını kaybettiği belirlendi.

Yaralı kurtarılan Mehmet Arslan, Uğur Topbaş ve Mehmet Seren ise ambulansla Soma Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA YAPILDI

Valilikten konu ile ilgili yapılan açıklamada, “İlimiz Soma İlçesi Sarıkaya Mahallesinde faaliyet gösteren bir yer üstü maden ocağında saat 21:00 civarında heyelan meydana gelmiştir.

Exit mobile version