Manisa’da 350 işçi yemekten zehirlendi, 29’unun tedavisi sürüyor

Manisa’da farklı ilçelerdeki fabrikalarda çalışan 350 işçi, yemek yedikten sonra rahatsızlandı. İşçiler, bulantı, kusma, yüksek ateş, üşüme ve halsizlik gibi şikayetlerle hastanelere başvurdu.

Hastanelere başvuran işçilerin sayısının 350 olduğu, bunlardan 321’inin taburcu edildiği, 29’unun ise tedavisinin devam ettiği bildirildi.

Manisa Valiliği’nden yapılan açıklamada, olayın yemek dağıtım firmasından kaynaklandığı düşünüldüğü belirtilerek, firmadan su ve yemek numunesi alındığı ifade edildi. Açıklamada, hayati tehlikesi bulunan kimsenin bulunmadığı ve konunun adli ve idari soruşturma başlatıldığı kaydedildi.

29 kişinin tedavisi sürüyor

Öte yandan gıda zehirlenmelerine ilişkin valilikten yapılan açıklamada, şehirde işyerlerine hizmet veren bir yemek dağıtım firması kaynaklı olduğu düşünülen gıda zehirlenmesi gerçekleştiği belirtilerek, İl Sağlık Müdürlüğünce ilgili yemek dağıtım firmasından su numunesi, yemeklerden ise İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce gıda numunesi alındığını kaydedildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Olaydan etkilenen vatandaşlarımızın toplam sayısı 350 olup, taburcu olan hasta sayısı 321, hastanelerimizde halen tedavisi devam eden hasta sayımız ise 29’dur. Hastalarımızda hayati tehlikesi bulunan vatandaşımız ise bulunmamaktadır. Konuyla ilgili adli ve idari soruşturma başlatılmıştır.”

 

Exit mobile version