Manisa Haberleri

Manisa’da dehşet: Afgan uyruklu çocuk babasına kızıp evi yaktı kardeşi öldü

Manisa’da, Afganistan uyruklu bir ailenin yaşadığı evde çıkan yangında ağır yaralanan 12 yaşındaki Narges A., 15 gün süren mücadelesini kaybederek hayatını kaybetti. Yangının çıkışında babasıyla yaşadığı tartışmanın ardından evi ateşe verdiği belirlenen 16 yaşındaki R.A. tutuklandı.

Yangın, 19 Aralık’ta Manisa’nın Şehzadeler ilçesine bağlı Yeniharmandalı Mahallesi’nde bulunan bir çiftlikte meydana geldi. Afganistanlı bir ailenin yaşadığı evde başlayan yangın hızla büyüdü. İtfaiye, sağlık ekipleri ve jandarma olay yerine sevk edildi. Yangın sırasında evde bulunanlar dışarı çıkarılarak çevredeki hastanelere kaldırıldı. Ağır yaralanan 12 yaşındaki Narges A., Manisa Şehir Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

Vücudunun yüzde 99’u yandı

Narges’in vücudunun yüzde 99’unun yanmış olduğu belirlendi. Tedavi için sevk edildiği Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 2 Ocak’ta yaşamını yitirdi. Narges’in cenazesi defnedildi.

Olayın ardından dikkat çeken bir detay ise Narges’in ağabeyi olan R.A.’nın yangın sonrasında ortadan kaybolmasıydı. R.A., 3 Ocak’ta polis tarafından gözaltına alındı. Yapılan sorguda, R.A.’nın babasıyla yaşadığı bir tartışmanın ardından evi benzin dökerek ateşe verdiği ortaya çıktı. R.A., kardeşinin ölümüne neden olmaktan dolayı “kasten öldürme suçu”ndan tutuklandı. Baba ve anne hakkında ise “suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme” suçundan soruşturma başlatıldı.