Manisa Haberleri

Manisa’da dolu ve sağanak hayatı felç etti!

Manisa'nın Turgutlu, Saruhanlı, Kırkağaç ve Gördes ilçelerinde sağanak ve dolu hayatı olumsuz etkiledi.

Meteoroloji uyarıları sonrası Manisa’nın Turgutlu, Saruhanlı, Kırkağaç ve Gördes ilçelerinde öğlen saatlerinden sağanak ve dolu etkili oldu.

Turgutlu ilçesinde birden bastıran sağanak daha sonra yerini doluya bırakırken hazırlıksız yakalanan vatandaşlar zor anlar yaşadı. Bazı ilçe sakinleri araçlarını korumak için battaniye ve karton kutularla önlem almaya çalıştığı gözlendi. Birçok tarım arazisinde de hasara neden olduğu bildirildi.

GÖRÜŞ MESAFESİ SIFIRA İNDİ!

Yağış nedeniyle ilçedeki ana caddelerde trafik yoğunluğu yaşanırken İzmir- Ankara kara yolunda sürücüler görüş mesafesi düştüğü için araçlarını yol kenarlarına çekip yağışın etkisinin geçmesini bekledi. Albayrak, İstasyonaltı, Bozkurt ve Selvilitepe mahallelerinde şiddetli yağış, su birikintilerine ve rögarların taşmasına neden oldu. Bazı vatandaşlar rögarların önüne biriken çöpleri temizlemeye çalıştı. Cadde ve sokaklarda oluşan su birikintileri nedeniyle araçlar ilerlemekte zorlandı.

Saruhanlı, Kırkağaç ve Gördes ilçelerinde de kırsal mahallelerde etkili olan dolunun tarım arazilerinde hasara neden olduğu bildirildi.