Manisa Haberleri

Manisa’da “Emeklilik Çetesi” operasyonu: 17 gözaltı

Manisa İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, başarılı bir operasyonla sahte raporlar alarak vatandaşları malulen emekli yaptığı, askerlik sırasında “çürük raporu” aldırdığı ve otomobillerde ÖTV muafiyeti elde ettiği iddia edilen “emeklilik çetesi”ni çökertti. Bu çeteden 17 kişi gözaltına alındı.

Manisa, İzmir ve Antalya illerinde faaliyet gösteren çetenin, kamu görevlileri de dahil olmak üzere vatandaşları sahte raporlarla dolandırdığı ve çeşitli suçlarla ilişkilendirildiği belirtildi. Çete üyeleri, sağlıklı kişileri engelli veya kronik hastalar gibi göstererek, sağlık kurulu raporları düzenleyerek vatandaşların malulen emekli olmasını veya vergi indirimlerinden yararlanmasını sağladı.

10 kişi tutuklandı

Operasyon sonucunda 26 şüpheli gözaltına alındı ve bu şüpheliler arasında kamu personelinin de bulunduğu bildirildi. Aramalarda birçok suç eşyası ve doküman ele geçirildi. Mahkemeye sevk edilen şüphelilerden 10’u tutuklanarak cezaevine gönderildi, diğerleri serbest bırakıldı.

Çetenin toplamda 100 milyon TL’nin üzerinde kamu zararına neden olduğu tahmin ediliyor. Şimdi sahte belge alarak emekli olan, çürük raporu alan ve ÖTV muafiyeti sağlayan kişilerin belirlenmesi için çalışmalar devam ediyor.