Ege HaberleriManisa Haberleri

Manisa’da Flaş Gelişme! Tekel Bayiiler Kararını Verdi!

Manisa’da kurulan Tekel Bayiileri Platformu’ndan önemli bir açıklama geldi. Bu platform sayesinde bir araya gelen 180’den fazla tekel bayii, yaptıkları basın açıklamasıyla aldıkları kararı duyurdu. Platform da yapılan toplantının ardından alınan karara göre alkollü ürünlerini zamlı satan firmalara sipariş vermeme kararı alan tekel bayiler zamlara dur demek adına her şeyi yapacaklarını açıkladı. İşte toplantı sonrası gelen açıklamalar…

“Ürünlerini Zamlı Satmaya Devam Ederlerse…”

Manisa Tekel Bayiileri Platformunda birleşen 180 tekel bayii bir araya geldi. 2 saat süren toplantıda önemli kararlar alan tekel bayiiler, kararlarını kamuoyu ile paylaştı. Platform üyelerinin ortak kararına göre alkollü ürünlerini zamlı satmaya karar veren firmalardan ürün almayacaklarını, zamlı satmaya devam ettikleri takdirde tabelalarını indirecek hatta dolaplarını kapıya koyacaklarını belirttiler.

Tekel bayii işletmecisi Gökhan Yanaroğlu, toplantı sonrası yaptığı açıklamada biz bu ülkenin üvey evlatları değiliz açıklamasıyla şu ifadelerde bulundu; ”Günlük maliyetler elektrik zamları ile çok yükselmiştir. Fiyat politikasıyla ilgili çok büyük sıkıntımız var. Bu ülkenin üvey evlatları gibi olduk. Bir nevi vergi dairesi gibi çalışıyoruz. Ülkenin gelir kaynağı alkol ve sigara olmasına rağmen en büyük yaptırım tekel bayilerine yapılıyor. Bir de 22.00’den sonra alkol satılması gibi, insanın özgürlük hakları kısıtlanmış gibi… Bu benim görüşüme çok saçma geliyor. Çünkü bir insanın özgür iradesini kısıtlayamazsınız. Biz kapatıyoruz tekel bayileri olarak ama dönüp baktığınızda birahane, meyhane; bu tip içkili mekanlar sabaha kadar içki satıyor. Biz bunda bir adalet istiyoruz. Bizim sesimizi duysunlar. Biz ülkenin üvey evlatları değiliz”