Manisa Haberleri

Manisa’daki gazinocu cinayetinden sorumlu 8 kişi tutuklandı

Manisa’nın Alaşehir ilçesinde bir gazinoda yaşanan hesap tartışmasında işletmeci Erkan Ildız’ın hayatını kaybetmesi ve üç kişinin yaralanmasıyla ilgili ‘Ayışığı’ operasyonu düzenleyen polis, suç örgütü üyesi oldukları belirlenen 9 şüpheliyi gözaltına aldı. Operasyon sonucunda tutuklanan 8 şüpheli mahkemeye sevk edilirken, 1 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Olay, 20 Kasım’da Yenimahalle Mahallesi Süleyman Demirel Bulvarı’ndaki bir eğlence merkezinde yaşandı. İşletmeci Erkan Ildız ile müşteri S.T. arasındaki hesap ödeme tartışması kavgaya dönüştü. Çıkan arbedede tüfeklerin kullanılması sonucunda Ildız hayatını kaybederken, S.T. ve diğer bir kişi yaralandı. Polis, olayın örgütlü bir yapı tarafından planlandığını belirleyerek ‘Ayışığı’ operasyonunu başlattı.

Polis 48 saat kamera inceledi

48 saat süren kamera incelemelerinin ardından örgütlü suç yapısını tespit eden polis, 14 adreste eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyon sonucunda 9 şüpheli gözaltına alındı ve yapılan adli işlemlerin ardından mahkemeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan 8 şüpheli tutuklanırken, 1 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Operasyonda olayda kullanıldığı değerlendirilen 2 tüfek ele geçirildi.