Manisa’dan Sevindirici Haber Yangınlar Kontrol Altına Alındı

Türkiye’de orman yangınları durmak bilmiyor. Kıyı şeridini ele alan yangınlar ile ekipler ve vatandaşlar var gücü ile mücadele ediyor. Birçok ilden peş peşe yangın haberleri gelmeye devam ederken bir yangın haberi de Manisa’nın Saruhanlı ve Gördes ilçelerinden geldi.

Manisa’da bulunan Saruhanlı ve Gördes ilçelerinde bulunan orman yangınları bugün itibariyle kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışmalarına geçildi.

Manisa’nın Gördes ilçesinde bulunan Kırankör mahallesi Alankaya mevkiinde bulunana ormanlık alanda çıkan yangına Manisa Büyükşehir Belediyesine ait 5 itfaiye aracı, 2 su tankeri,1 dozer ve 31 personel 3 arazöz ve 1 helikopter ile müdahale edildi. Yangın kontrol altına alındı. Soğutma çalışmalarına geçildi.

Manisa’da bulunan Saruhanlı ilçesinin Çakmaklı Mahallesinin Karatepe mevkiinde 4 ayrı noktada orman yangını çıktı. Ekiplerin müdahaleleri sonucu kontrol altına alınan yangına orman işletme müdürlüğüne bağlı 10 arazöz  destek verdi. Kontrol altına alınan yangın sonrası ekipler soğutma çalışmalarına geçti.

Gördes İlçesinde 4 Hektar, Saruhanlı’ da 24 Dönüm Arazi Kül Oldu

Çıkan orman yangınlarında alevler nedeniyle Gördes ilçesinde 4 hektarlık alan zarar görürken Saruhanlı ilçesinde çıkan orman yangınında 24 dönüm ormanlık alan küle döndü.

Exit mobile version