Manisa’nın Çekirdeksiz Sultaniye üzümleri dünya sofralarını tatlandırıyor

Manisa’nın Sarıgöl ilçesindeki üzüm bağlarında hasat devam ediyor. Temmuz ayında örtülen üzüm bağlarında hasat aralık ayının sonlarına kadar sürecek. Hasat edilen üzümler, ihracatçı firmalar tarafından soğuk hava depolarında saklanarak yurt dışına ihraç ediliyor.

Başta Rusya ve Avrupa ülkeleri olmak üzere dünyanın birçok ülkesine ihraç edilen Çekirdeksiz Sultaniye üzümleri, tazeliği ile dikkat çekiyor. Sarıgöl ve çevresinde 113 bin dekarlık alanda başta Çekirdeksiz Sultaniye olmak üzere dokuz tür üzüm yetiştiriliyor.

Mildiyö hastalığı rekolte kaybına neden oldu

Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen, bu yıl mildiyö hastalığı nedeniyle rekolte kaybı yaşandığını ancak iyi bakımlı bağlarda verim ve kalitenin güzel olduğunu söyledi. Ülgen, üzümlerin büyük bir bölümünün yurt dışına ihraç edildiğini, kalan kısmının ise yurt içinde tüketileceğini, kurutularak veya sumalık olarak değerlendirileceğini belirtti.

Üzüm üreticisi Ahmet Karadağ ise iyi bakım yapılan bağlarda kaliteli üzümlerin yetiştiğini belirterek, “Bakarsan bağ bakmazsan dağ olur” dedi. Karadağ, kaliteli üzüm almak için emek gerektiğini vurguladı.

Exit mobile version