Manisa’ya kötü haber verildi: Kapanıyor!

Manisa’da istihdam açısından en önemli firmalardan biri olan Volkswagen’den kötü haber geldi. Türkiye’de üretim yapmak için kurulan şirket, 28 Aralık tarihinde de tasfiye için alacaklılara çağrı yaptı.

Ege bölgesinde pek çok vatandaş, Manisa’da kurulan Volkswagen’in işe alımları hakkında araştırmalar yaparken, şirketten kötü haber geldi. Manisa Sicil Gazetesi’nde şirket tasfiye ilanı yayımlandı.

943 milyon 500 bin Türk lirası sermaye ile 2019 yılında Manisa’da kurulan şirket, Temmuz ayında salgın nedeniyle yatırımın askıya alındığını duyurmuştu. Şirket konuya ilişkin açıklamasında, “Krizin üstesinden gelmek ve pandemi öncesinde planladığımız satış rakamlarına tekrar ulaşabilmek için en az 2 – 3 yıl gibi uzun bir zamana ihtiyacımız var.” İfadelerini kullanmıştı.

2021’in sonuna kadar işten çıkarmalar olacağı duyurulmuştu

Öte yandan salgın sonrası dönemde dünya genelinde de sıkıntı yaşayan şirket, Polonya Poznan Fabrikası’nda corona virüsü nedeniyle üretimi durdurmuştu. Yetkililerden yapılan açıklamalarda ise 2021 yılının sonuna kadar 450 işçinin işten çıkarılacağı ifade edilmişti.

Volkswagen Poznan Direktörü Jens Ocksen tarafından yapılan açıklamalar ile 2021 yılı sonuna kadar 450 kişinin işten çıkarılacağı belirtilerek, “Dünya genelinde devam eden koronavirüs pandemisi ve zor ekonomik koşullar piyasada belirsizliğe ve Volkswagen Poznan’ın ürünlerine olan talepte ciddi düşüşe yol açmıştır. Küresel durum hiçbir aldanmaya yer bırakmamaktadır. Koronavirüs pandemisi her kıtada ciddi kayıplara yol açmıştır. Bu durumun sonuçları firmamızca da net bir şekilde hissedilmektedir” denilmişti.

Exit mobile version