EğitimEkonomi

Mansur Yavaş açıkladı! Bu kart sahiplerine 500 TL ödendi hemen kontrol edin

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’tan milyonlara ev sahipliği yapan Ankara’ya nakdi destek müjdesi.

Mansur Yavaş açıkladı! Bu kart sahiplerine 500 TL ödendi hemen kontrol edin- Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından bugün  sosyal medya hesabı üzerinden açıklama geldi. 6 Milyona yakın nüfusu bulunan il genelindeki 25 ilçe dahilinde yaşayan tüm ihtiyaç sahibi ailelerin kartlarına ödeme yapıldı.

BELEDİYE TARAFINDAN 500 TL NAKDİ YARDIM

Hükümetin sosyal yardımlarının yanı sıra Ankara Büyükşehir Belediyesi kendi maddi imkanları ile tüm Ankaralılara hizmet sağlıyor. Okulların açılması ve kış aylarının yaklaşması ile birlikte ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarını mağdur etmemek için Belediye kol kanat gerdi. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, bugün itibari ile ‘Başkent Kart’ sahibi ailelere 500 TL ödendi.

SOSYAL MEDYADAN PAYLAŞTI

Ankara Büyükşehir Belediyesi resmi sosyal medya hesabı olan twitter üzerinden nakdi yardıma ilişkin olarak şu açıklamayı yaptı:

İlkokul çağındaki evlatlarımızın beslenme sorunlarının eğitim hayatlarını etkilememesi ve yaşıtlarıyla eşit koşullarda gelişimlerini tamamlamaları amacıyla; Sosyal yardım alan ailelerin 10 bin 762 çocuğu için aylık 550 TL KANTİN DESTEĞİ Başkent Kartlarına yüklendi.

İşte o paylaşım:

Ödemeler yalnızca ihtiyaç sahibi ve başkent kart sahibi ailelere yapıldı. Kart sahibi ailelerin hesaplarını hemen kontrol etmeleri gerekiyor. 500 TL’lik yardım toplamda tam 10 Bin 762 haneye ulaştı.

NASIL NAKDİ YARDIM ALIRIM?

Ankara Büyükşehir Belediyesi Sosyal Yardım Müdürlüğü’ne yapılacak gelir beyanı ve ihtiyaç sahibi olduğu belirlenen hanelere destek ödemeleri yapılıyor. Müdürlüklere yapılacak başvuru sonucunda hanelere destek ödemeleri başlıyor. Başvuru yapmak isteyenlerin Müdürlüklere giderek gerekli evrakları tamamlayıp başvuru yapmaları gerekiyor.