Mardin ve Diyarbakır’da 15 kişinin hayatını kaybettiği yangının çıkış nedeni belli oldu!

Mardin ve Diyarbakır’daki yangın faciasında yeni bir gelişme yaşandı. 15 kişinin hayatını kaybettiği yangının çıkış nedeni belli oldu. İddialara göre, yangın elektrik direğinden çıktı. Bölgeye elektrik veren Dicle Elektrik ise yangınınn elektrik direğinden çıkmadığını açıklamıştı.

YANGININ ÇIKIŞ NEDENİ ORTAYA ÇIKTI

Diyarbakır’ın Çınar ilçesi ile Mardin’in Mazıdağı ilçesi arasındaki bölgede 20 Haziran gecesi meydana gelen ve 15 kişinin yaşamını yitirdiği anız yangınının nedeni iddiaya göre 3 gün sonra ortaya çıktı.

ELEKTRİK DİREĞİNDEN KAYNAKLI OLDUĞU İDDİASI

Anız yangınıyla ilgili hazırlandığı öne sürülen bilirkişi raporunda, yangının çıkış nedeninin elektrik direği olduğu iddia edildi. Öte yandan bölgeye elektrik veren Dicle Elektrik (DEDAŞ) ise, yangından 1 gün sonra yaptığı yazılı açıklamada, anız yangınının elektrik iletim hatlarından kaynaklanmadığını bildirmişti.

NE OLMUŞTU?

Diyarbakır’ın Çınar ilçesindeki Köksalan Mahallesi’nde 20 Haziran saat 22.15’te anız ile örtü yangını olarak başlayan ve rüzgarın şiddetiyle Yazçiçeği, Bağrık ve Ağaçsever mahallelerini etkileyen yangın, Mardin’in Mazıdağı ilçesi Yücebağ, Şenyuva ve Yetkinler mahalleleri istikametine doğru ilerlemiş, ekiplerin ve vatandaşların yoğun çalışması sonucu söndürülmüştü. 15 kişinin hayatını kaybettiği yangından 78 kişi etkilenmişti.

Exit mobile version