Gündem

Markete gidenlere önemli duyuru: Tehlike uyarısı yapıldı

Marketlerde satılıyor. Terlemeyi önleyici deodorantların kadınları tehdit ettiği üzerindeki iddialar ikiye ayrılırken alınan bilgilere göre deodorantlarda bulunan alüminyum tuzlarının toksik etkilerini ve meme hücreleri üzerindeki kanserojen potansiyelini doğruladı.
Marketlere gidenlere önemli uyarı yapıldı. Marketlere

KANSERİ TETİKLİYOR

Çalışmalar, Oxford Üniversitesi ile kan hastalıklarını ve kanseri inceleyen İsviçreli kuruluş Grangettes Hematoloji ve Onkoloji Merkezi tarafından yapıldı.

Araştırmacılar hamster hücreleri üzerinde bir dizi test yaptı ve alüminyum tuzlarına maruz kaldıklarında meme bezlerinin (kadınların göğüslerinde bulunan) “bu metali hızla bünyesine kattığını” gösterdiler.

Sonuçlar ayrıca çok daha ilginç bir gerçeği de ortaya çıkardı. Alüminyuma maruz kalan hamsterlerin 24 saat içerisinde hücrelerindeki kromozom yapısında ve sayısında “genomik kararsızlık” ortaya çıktı. Yani DNA yanlış eşleşmelerinin yeteri kadar tamir edilememesi durumu…

Bilim insanları “genomik kararsızlık” durumunun kanserojen maddelerin hücrelerde kötü huylu dönüşümlerde görüldüğünü belirterek, kesin bir dille alüminyumun göğüs kanserine neden olduğunu teyit etti.