Marmara’da Kar Yağışı Uyarısı: İstanbul, Yalova, Tekirdağ, Kırklareli, Kocaeli ve Edirne’ye Pazar Gününe Kadar Devam Edecek!

Marmara bölgesi açısından meteorolojinin güvenilir kaynaklarından biri olan Hava City tarafından önemli olan bir uyarı geldi. Yapılan bu paylaşımda, Marmara bölgesinde bulunan şehirler açısından Pazar günlerine kadar devam etmesi beklene hava olayı hakkında vatandaşlara uyarı yapıldı.

Türkiye de hava sıcaklıklarının her geçen gün içinde daha da düşmesiyle beraber, meteoroloji uzmanlarından flaş uyarılar geliyor. Önemli meteoroloji kaynaklarından biri olan Hava City, Yalova, Edirne, Kırklareli, Kocaeli ve Tekirdağ şehirlerinin bulunduğu Marmara bölgesinde yaşayan vatandaşlar açısından önemli uyarılarda bulundu. İşte haberin detayları…

Marmara bölgesinde yaşayanlar dikkat

Güvenilir olan meteorolojik kaynaklardan biri olan Hava City tarafından aktarılmış olan bilgilere göre, Marmara bölgesinde yer alan İstanbul, Yalova, Tekirdağ, Kırklareli, Kocaeli ve Edirne de ikamet etmekte olan vatandaşların dikkat etmeleri gereken önemli bir hava olayı meydana gelecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi yani İBB ve Afet Koordinasyon Merkezi AKOM tarafından ise kent içerisinde hafta sonunda görülen yağışların şehirlerin kırsal ve yüksek olan bölgelerinde ise karla karışık yağmur zaman zaman kar olarak düşmesinin beklenmiş olduğu açıklandı.

Pazar Günü Öğlen Vaktine Kadar Devam Edecek

Hava City tarafından yapılan açıklama da Marmara bölgesi içerisinde Cumartesi öğle saatleri içinde ve Pazar öğle saatleri arasında toplamda 20-45 mm arasında değişecek olan yağışların beklendiği açıklamalarında bulundu. İstanbul bugün 17 derece olacak sıcaklıklar Pazar günü ise 6 dereceye kadar düşüyor. Cumartesi gecesinde yüksek rakımlı bulunan ilçelerde yağmur arasında kar tanelerinin de görünmesi olasılığı oldukça fazla.

Mevsim normallerinin değişmiş olduğu bu zamanda vatandaşlar merakla karın ne zaman yağacağını bekliyor. İşte meteorolojiden sevindiren açıklama geldi. Hava sıcaklıklarının birden azaldığı bu hafta sonu içerisinde kar yağışının da beraber geleceği bekleniyor. Hafta sonu planı bulunan vatandaşlar bu soğuklara dikkat etsinler. Ayrıca kar keyfinin çıkarılması açısından Marmara bölgesinde hafta sonu herkesin dışarıda olacağı da söyleniyor.

Exit mobile version