Mars tarımına yönelik bio-kapsüllerle geleceğin serasını ürettiler

Fransız girişimci ve bilim insanı Barbara Belvisi’nin liderliğindeki Interstellar Lab, tarımı mümkün kılan bio-kapsüllerle Mars’ta yaşam olanağını araştırıyor.

Şirketin ilk ürünü olan BioPod, Dünya’daki zorlu koşullarda bitkilerin hayatta kalmasını sağlamak ve diğer gezegenlerde mahsul elde etmeyi amaçlıyor.

Fransız girişimci ve bilim insanı Barbara Belvisi

Interstellar Lab, 2018 yılında kuruldu. Şirket, “yaşam için mükemmel iklim ve atmosferik koşulları yaratma” hedefiyle hareket ediyor. BioPod, sıcaklık, nem, oksijen ve karbon dioksit seviyelerini dikkatle izleyebilen ve kontrol edebilen şişirilebilir bir kubbe. Şeffaf çatısı ve beyaz dış yüzeyiyle, BioPod, gelişmiş ve otonom bir sera olarak tanımlanıyor.

Kapsülün kara versiyonu, elektronik ve hidrolik ekipmanlarla donatılmış, topraksız bitki yetiştirmek için uygun bir ortam sunan kompozit bir tabandan oluşuyor. Suyu geri dönüştürebilen ve güneş ışığını filtreleyebilen bu kara versiyon, bir algoritma aracılığıyla bitki büyümesini optimize etmek için çevresel koşulları düzenliyor.

Interstellar Lab, tam ölçekli bir prototip üzerinde çalışarak Paris yakınlarındaki deposunda testler gerçekleştirmekte ve nadir bitkilerle denemeler yapıyor. BioPod’un su kullanımını yüzde 98, enerji ihtiyacını ise 20 kat azaltabileceği ve verimi artırabileceği iddia ediliyor.

Şirket, ön siparişleri, gıda tedarikçilerinden, kozmetik şirketlerinden ve ilaç firmalarından gelen taleplerle alıyor.

 

Exit mobile version