Gündem

MASFED Başkanı Aydın Erkoç’tan kafaları karıştıran açıklama: Fiyatlar yükselmeye devam etse de araçlara yönelik talep artacak!

Ekonomi piyasalarının yukarı yönlü hareketler sergilemesi, her sektörde olduğu gibi otomotiv sektöründe de fahiş fiyatlandırmaların ortaya çıkmasına sebep oldu. Aralık ayında başlayan ve hala devam eden otomobil fiyat artışları, yeni dönemde kendi aracının sahibi olma yönünde planlar kuran vatandaşların hayal kırıklığına uğramalarına sebep oldu.

Ocak ayına girilmesi ile birlikte fiyatların düşeceğine yönelik umut besleyen vatandaşlar, koronavirüs salgını nedeni ile ortaya çıkan çip krizinin etkilerini arttırması sebebi ile büyük hayal kırıklığı yaşadı. Sıfır kilometre araçların üretimlerinde ve dolayısı ile de tedarik süreçlerinde yaşanan sıkıntılar, ikinci el araçların fiyatlarını da doğrudan etkiledi. Piyasada uygun fiyatlı araç bulmak nerede ise imkânsız bir hale dönüşmüşken, MASFED Başkanı Aydın Erkoç’tan şaşırtan bir açıklama geldi. Erkoç, araç piyasasında hareketliliğin başladığını ve bu durumun her şeye rağmen süreceğini belirtti.

İkinci El Araç Fiyatları Artmaya Devam Ediyor!

Geride bırakmış olduğumuz yılın aralık ayında rekor seviyelere ulaşan dolar kuru ve altın fiyatları, her sektörde olduğu gibi otomotiv sektöründe de rekor seviyelerin ortaya çıkmasına sebep oldu. Fahiş fiyatlara ulaşan sıfır kilometre ve ikinci el araçlar, vatandaşların araç sahibi olma hayallerini erteletti.

Araç fiyatlarına ilişkin açıklamalarda bulunan MASFED Başkanı Aydın Erkoç, sıfır kilometre araçların tedariklerinde yaşanan sıkıntıların tüketicileri ikinci el araçlara yönelttiğini ve artan talep ile birlikte ikinci el araçların da fiyatlarında ciddi artışların gözlendiğini belirtti.

“Hareketlilik Başladı!”

Yaz aylarının gelmesi, sıfır kilometre araçların günden güne fiyat artışına gitmesi ve Kurban Bayramı’nın yaklaşması gibi faktörler çerçevesinde ikinci el otomobil pazarında hareketliliğin başladığını ifade eden Başkan Erkoç, hareketliliğin uzun bir süre daha korunacağını düşündüğünü belirtti.

“2023 Yılında Da Fiyat Artışları Sürecek!”

Piyasaların durumuna ve sıfır kilometre araç üretiminde yaşanan sıkıntılara bakıldığı zaman ikinci el araçların da fiyat artışında istikrarlı olacağını belirten Aydın Erkoç, bu durumun 2023 yılında da süreceğini öngördüklerini ifade etti.