GündemMagazin

MasterChef Türkiye’nin ilk finalisti belli oldu: Hangi isim doğrudan finale gitti?

Yapımcılığını Acun Medya’nın üstlendiği fenomen yarışma MasterChef Türkiye, yayınlanan son bölümü ile tekrar nefesleri kesmeyi başardı. Yarışmanın son bölümünde final için yarışan Eren, Hasan ve Tahsin arasında kıyasıya bir rekabet yaşandı. 2021 sezonunun final konseptinin belirlenmesinden sonra 3 ayrı tabak ile jüri üyelerinin karşısına çıkan yarışmacılar arasından bir kişi, finale adını yazdırmayı başardı.

2021 Sezonunun Final Konsepti Belli Oldu!

İlk yayınlandığı günden beri milyonlarca kişi tarafından takip edilmeyi başaran MasterChef Türkiye, 2021 sezonunun finali için geri sayıma başladı. Yarı finale kalan isimler Eren, Tahsin ve Hasan, yarışmanın dün akşam ki bölümünde finale isimlerini yazdıran ilk isim olabilmek amacı ile kıyasıya bir yarış içine girdi.

MasterChef Türkiye’nin her sezon olduğu gibi bu sezonda, sezonun final konsepti belirlendi. Yarışmacılar dün yayınlanan bölümde kırmızı konsepti ile yemekler hazırlarken, bugün beyaz konsepti ile yemekler yapacak. Finale kalma savaşı veren 3 yarışmacı, başlangıç, ana yemek ve tatlı olmak üzere üç ayrı tabak hazırlayacak.

Mehmet Şef Puanı ile Şaşırttı!

MasterChef Türkiye’nin yayınlanan son bölümünde, tam olarak final havası vardı. Kendi menülerini jüri üyelerine beğendirerek ismini finale yazdırmak isteyen yarışmacılar, birbirleri ile yarıştı. Gecenin sonunda her yarışmacının hazırladığı 3 tabak, jüri üyeleri Mehmet Yalçınkaya, Danilo Zanna ve Somer Sivrioğlu tarafından puanlandı.

Yarışmacıların hazırladıkları son tabakların değerlendirildiği esnada hem seyirciyi hem de yarışmacıları şok eden bir gelişme yaşandı. Yarı finalistlerden biri olan Eren’in hazırladığı tatlı tabağını değerlendiren Mehmet Yalçınkaya, hazırlanan tabak ile ilgili söyleyecek bir şey bulamadığını ve uzun zaman sonra ilk kez 9 puan verdiğini söyledi.

İlk Finalist Belli Oldu!

Tüm şeflerin yarışmacıların hazırlamış oldukları 3’er tabağı ayrı ayrı değerlendirmesinden sonra ilk finalistin adı belli oldu. MasterChef Türkiye’nin ilk finalisti, jüri üyelerinden aldığı toplamda 74 puan ile dün akşamın kazananı Eren oldu.

Jüri üyelerinin puanları sonucunda Hasan geceyi 68 puan, Tahsin ise geceyi 60 puan ile sonlandırdı.