Magazin

MasterChef Türkiye’nin ilk takım oyununda ilk tartışma! Burak Kaya’dan Gamze’ye: “Çocuk gibi ispiyonluyor, sana ne?”

2018 yılından bu yana ekranların en sevilen programlarından birisi olmayı başaran MasterChef Türkiye, 1 Temmuz tarihi itibari ile 5’inci sezonu ile izleyicisinin karşısına çıktı. Geride bıraktığımız hafta sonuna kadar sezonun ana yarışmacı kadrosunu belirlemek üzere eleme etapları düzenlenen fenomen yarışma programı, dün akşam nihayet başladı.

MasterChef Türkiye’nin cumartesi akşamı yayınlanan yeni bölümde son eleme oyunu oynanarak yarışmanın ana kadrosuna giren 18’inci ismi belirlendi. Serpilay’ın kadroya dahil olması ile birlikte sezonu resmen yeniden başlatan jüri üyeleri, heyecan ile beklenen ilk takım oyununu dün akşam düzenledi.

Pazartesi akşamı yayınlanan bölümde mavi takım kaptanlığını kazanan Yağız, kırmızı takım kaptanlığı için Serpilay’ı seçti ve iki isim bir hafta boyunca omuz omuza mücadele edecekleri isimleri seçerek takımlarını oluşturdu.

Mavi ve kırmızı takımların oluşturulmasının ardından dün akşam ilk takım oyunu oynandı. Jüri üyelerinin istedikleri 6 yemeği en iyi şekilde hazırlamaya çalışan takımlar ecel terleri dökerken, süre sonunda sezonun takım oyunu adına ilk gerginliği yaşandı.

JÜRİ ÜYELERİ 6 ADET TABAK HAZIRLAMALARINI İSTEDİ!

Dün akşam yayınlanan bölümde hem haftanın hem de sezonun ilk takım oyunu ile seyircinin karşısına çıkan MasterChef Türkiye yarışması heyecanlı anlara tanıklık etti. Jüri üyeleri her iki takımın da bamya çorbası, horozlu keşkek, elma dolması, nevzine tatlısı, Ankara tava ve batırık yemeklerini hazırlamalarını istedi.

KAZANAN MAVİ TAKIM OLDU!

Jüri üyelerinin istedikleri tabakları 1 saat içerisinde hazırlayan takımlar için heyecanlı bekleyiş başladı. Somer Sivrioğlu, Danilo Zanna ve Mehmet Yalçınkaya ortak karar ile ilk takım oyununu 4’e 2’lik skor ile kazanan takımın, mavi takım olduğunu duyurdu.

ORTAM GERİLDİ!

Yemeklerin hazırlanmasından sonra bulaşık kovalarını kontrol eden Mehmet Yalçınkaya, yarışmacıların kovaya yemek atıp atmadıklarını tespit etmeye çalıştı. İsraf edilen asma yapraklarını gören Mehmet Yalçınkaya, “bunu kim attı?” diye sordu. Mavi takımda yer alan Gamze ise “batırığı kim yaptı ise o” cevabını verdi. Batırık yemeğini yapan Burak Kaya Gamze’ye dönerek şu ifadeleri kullandı: “Yemeği ben yaptım diye ben mi atmış oluyorum? Çocuk gibi ispiyonluyorsun. Sana ne?”