Magazin

MasterChef Türkiye’nin jüri üyelerinden yarışmacı adayına veryansın: Sushi ustaları görse, topa tutarlar!

Türkiye’nin en sevilen yemek yarışması olan MasterChef Türkiye’nin 4’üncü sezonu büyük bir heyecan içerisinde devam ediyor. 1 Temmuz tarihinde başlayan yeni sezonda henüz birinci eleme aşaması tamamlanmamışken, yarışmacı adayları ana kadroya girebilmek için büyük bir rekabet içerisinde yarışmaya devam ediyorlar.

Dünya mutfaklarından geleneksel mutfaklara pek çok farklı tabak ile jüri üyelerinin karşısına çıkan yarışmacı adayları, en az 2 “evet” oyu alabilmek için bütün hünerlerini sergilemeye devam ediyorlar. Zaman zaman gergin dakikaların da yaşandığı yarışma programı, geçtiğimiz günlerde yayınlanan bölümünde 23 yaşındaki yarışmacı adayı Aleyna Yılmaz’ın hijyen dışı tabak hazırlayışını ekranlara getirdi. Jüri üyeleri, genç yarışmacı adayının yaptığı hataya kayıtsız kalamadı. Özellikle ünlü şef Mehmet Yalçınkaya’nın sözleri yarışmada gergin anların yaşanmasına sebep oldu.

Sushi Yaptı, Yetiştiremedi!

23 yaşındaki Aleyna Yılmaz, bir sushi tabağı hazırlayacağını belirterek 5 dakikalık süresinin başlayabileceğini ifade etti. 5 dakikalık süre içerisinde hm jüri üyeleri ile sohbet eden hem de tabağını hazırlamaya çalışan Aleyna Yılmaz, tabağına sosu zamanında dökemedi ve parmağı ile sürdü.

Mehmet Yalçınkaya Sert Çıkıştı!

Aleyna Yılmaz’ın hazırladığı tabağı tatmak için sunum masasına yaklaşan Mehmet Yalçınkaya, yarışmacı adayının parmağı ile sürmüş olduğu sosa işaret ederek “bunu buradan çek” dedi. Mehmet Yalçınkaya’nın sert çıkışı, yarışmacı adayının gerilmesine sebep oldu. “Bana izin verirseniz bir tane daha hazırlayabilirim” diyen Aleyna Yılmaz, “zaman bittikten sonra tabağına dokunmazsın bile” cevabı ile karşılaştı.

“Hayır” Oyu Kullandı!

Yarışmacı adayının tabağını değerlendiren Mehmet Yalçınkaya, sosun parmak ile sürülmesinin mutfakta hijyen kurallarının çiğnenmesine sebep olduğunu belirterek yarışmacı adayı için “hayır” oyu kullandı. Somer Sivrioğlu ve Danilo Zanna ise “evet” oyu kullanarak, yarışmacının bir süt tura geçmesini sağladı.