Mavişehir Karşıyaka’dan kopuyor mu?

HABER/ Didar DEMİRCİ- İzmir’in Çiğli ve Karşıyaka ilçeleri arasında var olan sınır tartışmasında yeni bir gelişme yaşandı. Dün akşamüzeri sosyal medya hesaplarından İzmir ile ilgili önemli bir gelişmeyi paylaşacağını duyuran Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, Çiğli ve Karşıyaka arasındaki sınır tartışmasının son bulduğunu duyurdu. Konuya ilişkin Gümrükçü, “Çiğli hakkı olan sınıra kavuşacak” başlığıyla son gelişmeyi paylaştı. Gümrükçü’nün paylaşımına göre, Karşıyaka ilçesinin Yalı ve Mavişehir Mahallelerinin bir bölümünü Çiğli ilçesi tarafına geçti.

SINIR TARTIŞMALARI ÇİĞLİ’NİN LEHİNE SONUÇLANDI

Danıştay 10. Dairesi tarafından verilen kararı paylaşan Başkan Gümrükçü, “Çiğlimizin uzun yıllardır süren tramvay, çöp tesisi ve arıtma tesisinden kaynaklı koku sorunlarını çözme gayreti içerisindeyiz… Bunların yanı sıra 12 Eylül darbesinde Çiğli Belediyesi’nin kapatılması ve 1992 yılında tekrar açılmasından günümüze gelen başka bir sorunumuz daha bulunmaktaydı. Geçmiş dönem belediye başkanlarımızın da üzerinde titizlikle durduğu ve 2019 yılında göreve gelirken sorunu çözeceğimi belirttiğim bir konu bize tebliğ edilen mahkeme kararıyla nihayet Çiğli lehine sonuçlanmıştır. Karşıyaka Belediyesi ile Çiğli Belediyesi arasında devam eden davada, lehimize olan karara Karşıyaka Belediyesi’nin Danıştay’a açmış olduğu karar düzeltme istemi mahkeme tarafından reddedilmiştir. Bu karar ile birlikte Çiğlimiz hakkı olan sınırına kavuşacaktır” mesajını verdi.

ADAYLIĞIMA SİZLERLE BİRLİKTE KARAR VERECEĞİM

Başkan Gümrükçü’nün bugün yapacağı paylaşıma ilişkin dün yaptığı duyuru, kamuoyunda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olacağını duyuracağı şeklinde yorumlanmıştı. Bu algıya yönelikte paylaşımına not düşen Başkan Gümrükçü, “Dünkü paylaşım nedeniyle yazılan mesajları okudum. Özellikle yerel seçimler ile ilgili adaylığım konusunda destekleriniz için teşekkür ederim. Bu konu ile ilgili sizlerle birlikte adaylığıma karar vereceğimi belirtmek isterim” dedi.

TUGAY: YANLIŞ ANLAMALARA NEDEN OLMASIN

Gümrükçü’nün paylaşımının ardından konuya ilişkin açıklama yapan Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, “Çiğli Belediye Başkanının Karşıyaka/Çiğli ilçe sınırının değişeceği konusunda yapmış olduğu açıklama yanlış anlamalara neden olmasın. İlçe sınırlarımız bu kararla değişmemektedir. Özellikle Mavişehir ve Yalı Mahallesinde yaşayan Karşıyakalı vatandaşlarımızın içi rahat olsun. Ayrıntılı açıklama tüm detaylarıyla yakında belediyemizce yapılacaktır” dedi.

 

Exit mobile version