Ekonomi

Mayıs enflasyon verileri açıklandı, memur ve emekli maaşlarına yapılacak olan taban zam oranı kesinleşti!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan mayıs ayı enflasyon oranları ile birlikte, memur ve emekli maaşlarına yapılacak olan minimum zam oranı belli oldu.

TÜİK Mayıs Ayı Enflasyon Oranlarını Açıkladı!

Milyonlarca memurun, memur emeklisinin ve diğer vatandaşların merak içerisinde bekledikleri mayıs ayı enflasyon oranları, saat 10:00 itibari ile Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklandı. Açıklanan verilere göre uzmanların tahminleri doğru çıktı ve yıllık enflasyon oranı yüzde 70’i geçerek yüzde 73,50 olarak duyuruldu.

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan mayıs ayı enflasyon rakamlarına göre aylık enflasyon yüzde 2,98 olarak bildirildi. Açıklanan bu oranlar, 1998 yılının ekim ayından bu yana kaydedilmiş olan en yüksek enflasyon oranı olarak tarihe geçmiş oldu.

Memur ve Emekli Maaşlarına Yapılacak Olan Taban Zam Belli Oldu!

Memur ve emekliler her yıl 6 aylık dönemler bazında açıklanan enflasyon oranları doğrultusunda maaş zammı almaktalardır. Bu kapsamda ocak ayının başında duyurulmuş olan ek zam oranı ile birlikte yapılan maaş zammı, yüzde 30,95 olarak belirlenmişti. Temmuz ayında, maaşlarına yılın ikinci zamlarını alacak olan milyonlarca vatandaş artan enflasyona ve giderek pahalılaşan hayat şartlarına karşın alacakları yeni ücretleri merak ediyorlar.

Sabah saatlerinde Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanmış olan mayıs ayı enflasyon oranları ile birlikte, maaş zammının yapılabilmesi için gerekli olan 6 enflasyon verisinden 5’i tamamlanmış oldu. Yapılan açıklamalara göre haziran ayı enflasyon oranı 0 bile çıksa, şu an ki verilere göre memur ve emeklilere yapılacak olan minimum maaş zammı oranı ve enflasyon farkı şu şekilde belirlendi:

  • SSK ve Bağ- KUR emeklilerine: Yüzde 35,64
  • Memurlara: Yüzde 35,14
  • Enflasyon farkı: Yüzde 28,14

Emekli İkramiyelerine Zam Beklentisi!

Yüzde 70’i geçen enflasyon oranına karşılık emekli ikramiyelerine zam beklentisi iyice arttı. Ancak şu an 1100 TL olan emekli ikramiyesine zam yapılıp yapılmayacağına ilişkin net bir bilgi bulunmuyor.