Genel

Mayıs sonuna kadar turistin göreceği herkes aşılanacak!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu corona virüsü aşılama sürecine ilişkin önemli bir bilgilendirmede bulundu. Bakan Çavuşoğlu tarafından yapılan açıklamada, “ Turistin görebileceği herkesi mayıs sonuna kadar aşılayacağız ki bu konuda tedbirleri alalım.” İfadeleri kullanıldı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu yaptığı basın açıklamasında önemli açıklamalarda bulundu. Almanya ile ikili ticaretimiz hızlı şekilde arttığını söyleyen Bakan Çavuşoğlu aşılama süreci ile ilgili de bilgilendirmede bulundu.

Mayıs sonuna kadar turistin görebileceği herkesin aşılanacağını söyleyen Bakan Çavuşoğlu açıklamalarında, “Aşılama konusunda özellikle turizm bölgelerin ağırlık verdiğimiz gibi, tüm turizm çalışanları, otellerde restoranlarda çalışanlar, şoförler, havaalanlarında çalışanlar, tur rehberleri de dahil turistin görebileceği herkesi Mayıs sonuna kadar aşılayacağız ki tedbirlerimizi alalım.” Dedi.

Türkiye’de aşılamada son durum

Son gelen bilgilere göre ise Türkiye’de 2 doz aşı olan kişilerin sayısı 10 milyon 72 bin 525 olarak açıklandı. Yalnızca 1. Doz aşı olanların sayısı 14 milyon 389 bin 977 olarak bildirildi.