Genel

Mazda ve Toyota güçlerini birleştiriyor! Fiyatlar yüzde 70 ucuzlayabilir

Otomotiv sektöründeki rekabetin artmasıyla birlikte, Mazda ve Toyota, araç içi bilgi-eğlence sistemleri gibi alanlarda iş birliğine gitme kararı aldı. İki şirket, yeni nesil araç içi kontrol ve bilgi-eğlence sistemleri geliştirmeyi planlıyor.

Mazda Başkanı Masahiro Moro, Toyota ile yapılan iş birliğinin elektrikli araç sistemleri geliştirme maliyetlerini yüzde 70 oranında azaltacağını belirtti. Moro’ya göre, bu ortaklık sayesinde her iki şirketin de maliyetleri önemli ölçüde düşecek.

Birçok otomobil üreticisi, gelişmiş sürücü yardımı ve eğlence özellikleri gibi yazılımlar için yılda milyarlarca dolar harcıyor. Mazda ve Toyota’nın ortaklığı, bu maliyetlerin iki şirket arasında paylaşılacağı anlamına geliyor.

2027’ye kadar benzeri yapılacak

Mazda, Toyota’nın büyük ekonomisinden yararlanmayı hedefliyor. Ortaklık kapsamında, 2027’ye kadar Mazda’nın elektrikli araç sistemlerinin Toyota ile yüzde 90 oranında benzer olması planlanıyor.

Bu iş birliğiyle, otomobil üreticileri otomatik sürüş, siber güvenlik ve kablosuz güncellemeler gibi alanlarda ortak hareket edecek. Ayrıca, Mazda ve Toyota, elektrikli araçlar için gerekli elektronik ve ağ teknolojilerini bir araya getirerek geliştirecek.

Mazda Başkanı Moro, Çin’deki otomobil satışlarının yüzde 70’inin elektrikli araçlardan oluştuğunu belirterek, bu durumun Mazda’nın elektrik ve plug-in hibrit modellerine olan ilginin arttığını gösterdi.