Mazot desteği almak isteyen çiftçilere duyuru yapıldı! Ankara Büyükşehir Belediyesi çiftçi mazot desteği başvuruları için bugün son gün!

Geçtiğimiz yılın sonlarına doğru yaşanan ekonomik gelişmeler, dolar kurunun 18 TL’ye euro kurunun ise 20 TL’ye yükselmesine sebep olmuştu. Yaşanan bu olumsuz gelişmelerden sonra TL’nin değer kaybı yaşaması, pek çok sektöre yüksek oranlı zamlar olarak yansımıştı. Ekonomik gelişmelerin zamlı etkisinden direkt olarak zarar gören sektörlerden biri de çiftçilik sektörü oldu.

Son dönemlerde yaşanan ekonomik gelişmeler, yeni dönem itibari ile de dalgalı hareketlerine devam ederken ülkede faaliyet gösteren çiftçilerin mağdur olmasına sebep oldu. Artan sektör maliyetleri karşısında üretim çalışmalarını sürdürmekte zorluk çeken çiftçilerin yardımına, Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş koştu. Mansur Yavaş, Türkiye’de bir ilke imza atarak yerel yönetimlerin çiftçilere mazot desteği vereceğini açıkladı.

Ankara Büyük Şehir Belediyesi’nden Yerli Üretime Destek!

Ekonomi piyasasında yaşanan gelişmeler, çiftçilerin üretim yapmasına doğal olarak da hem ülke ekonomisinin hem de çiftçi ekonomisinin bu durumdan olumsuz olarak etkilenmesine sebep oldu. Konu ile ilgili olarak hükümetin çiftçiyi destekleyici çalışmaları devam ederken, çiftçiyi sevindirecek bir haber de Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş’tan geldi.

Mansur Yavaş geçtiğimiz yıl, İyi Parti tarafından düzenlenmiş olan İyi Kalkınma Kongresine katılmıştı. Kongre esnasında konuşma yapan Mansur Yavaş, 2022 yılı içerisinde yerli üretim yapan çiftçinin Ankara büyükşehir Belediyesi tarafından destekleneceğinin sinyallerini vermişti. Yeni yılın gelmesi ile birlikte yaptığı açıklamanın arkasında durduğunu belli eden Yavaş, yerel yönetim çiftçi mazot desteği için başvuruların kabul edilmeye başlandığını duyurdu.

Çiftçilere Mazot Desteği Başvurusu İçin Bugün Son Gün!

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından geliştirilmiş olan Çiftçilere Mazot Desteği Hizmeti, 12 Şubat 2022 tarihinde çiftçilerin başvurusuna açılmıştı. Bugün itibari ile başvuru sürecinin sonuna gelindi. İlgili mazot desteği kampanyasından yararlanmak isteyen çiftçiler, “baskenttarim” isimli internet sitesi aracılığı ile ilgili evrakları sisteme yükleyerek başvurularını tamamlayabilirler.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Çiftçilere Mazot Desteği Başvuru Şartları

Büyükşehir belediyesi tarafından geliştirilmiş olan ve şimdiye kadar 18 bini aşkın başvuru alan mazot desteği için belirlenmiş olan başvuru şartları şu şekilde duyuruldu:

Exit mobile version