Ekonomi

Mc Donalds Bayilik (Franchise) Başvurusu, Şartları ve Ücreti

Mc Donalds bugünkü fast food sektöründeki başarısının temellerini 1940’da Dick ve Mac McDonald kardeşlerin geleneksel araba servis konseptleriyle oluşturmuştur. Sekiz yıl sonrasında ise ürünlerinde genişletmeye giden kardeşler araba servis konseptlerini yeni restoranlarında sürdürmeye devam etmişlerdir.

Dünya’nın en değerli marka sıralamasını yapan Brand Z Raporu, 2017 yılında Mc Donalds’ı 8.sırada göstermiştir.

Mc Donalds bayiliği almak için işletmenin kurumsal web sayfası üzerinden franchise sekmesinden başvuru yapılabilir. Francise başvuru formu doldurularak Mc Donalds yetkililerinden dönüş beklenir.

 Mc Donalds Bayilik Şartları Nelerdir?

 Mc Donalds bayiliği şartları şu şekilde belirlenmiştir:

  • Mc Donalds bayilik başvurusu yapacak adaylarda yüksek motivasyon, başarma hırsı ve girişimcilik kabiliyeti aramaktadır
  • İşletmecilik ve finansal yönetim kabiliyetine sahip adaylara öncelik verir
  • İnsan ilişkileri konusunda başarılı kişiler tercih sebebidir
  • Bayilik anlaşmasını ek bir iş veya keyfi tutum içerisinde sürdürmekten uzak olmalıdır
  • Restoran, kar ve verimlilik arttırma çabası içerisinde yürütülmelidir
  • Ön başvuru süreci onaylanan adaylara 6 ila 8 ay sürecek tam zamanlı eğitim planı uygulanır, bu süreç başarıyla bitirilmelidir.
  • Mc Donald’s franchise bedelini karşılayabilecek bütçe sahibi olunması gerekir.
  • Askerlik görevini yerine getiren adayların başvuruları dikkate alınır.

Yukarıdaki kriterleri karşılayan başvuru sahiplerine işletme yetkilileri tarafından franchise detayları görüşülmek üzere dönüş sağlanır.

2022 Mc Donalds Franchise Bedeli Ne Kadar?

Mc Donalds franchise ücreti ortalama kdv hariç 250 bin ila 400 bin $ olarak belirlenmiştir.  KDV dahil franchise ücretine sahip bayi adayları, diğer kriterleri karşılamaları halinde işletme yetkilileri ile irtibata geçerek kesin ve net franchise ücretini öğrenebilir. Nitekim franchise ücreti, bayinin metrekaresine ve tipine göre farklılık gösterebilir.

 Mc Donalds Bayiliği Nasıl Alınır?

 Mc Donalds bayiliği almak için başvuru yapılması ve başvuru sonrası mülakat ve eğitim sürecinin başarılı şekilde bitirilmesi gerekir. Buna göre Mc Donalds bayilik alma süreci aşağıdaki gibi ilerler;

  • Kişinin web sayfası üzerinden doldurulan ön başvuru formuna olumlu olarak dönüş yapıldığında mülakat daveti verilir
  • Olumlu sonuçlanan mülakat sonrasında 5 günlük iş başında değerlendirme eğitimi verilir. Bu eğitim programı İstanbul’da işletmenin seçtiği bir bayide gerçekleşir.
  • İş başında değerlendirme programını başarıyla geçenler üst yönetim idaresiyle görüşmek için son kez mülakata davet edilir
  • Bu mülakatında olumlu sonuçlanmasıyla bayi adayı, 6 ila 8 ay sürecek eğitim planına katılır

Yukarıda sıralanan adımları başarılı olarak geçen adaylar uzun soluklu eğitim programı sürecinde gösterecekleri kabiliyetle açılacak Mc Donald’s şubesinde başarıyı yakalayabileceklerdir.

Performans ve katılım düzeyinin eğitimin sonucunu doğrudan etkilediği eğitim programı, tam zamanlı gerçekleşir. Çeşitli kategorilerden oluşan eğitim süreci restoran yerlerinde sürdürülür. Eğitim nihayetinde restoran liderlik uygulamaları kursuyla eğitim süreci sona erer.

Mc Donald’s lisansı almaya hak kazanan bayi adayları, eğitim sürecinde oryantasyon ve iş akışı eğitimlerini başarılı şekilde tamamlamış olurlar. Mc Donald’s bayi açmak ive süreç hakkında daha fazlasını öğrenmek isteyen adaylar kurumsal telefon numarası üzerinden Franchising bölümüyle görüşme gerçekleştirebilirler.

Görüleceği üzere oldukça yoğun geçen Mc Donalds franchising programı, eğitim sonrası başarıyı garantilemektedir. Mc Donalds bayi başvurusu yapacak adaylar telefon veya web sayfasındaki franchising başvuru formu üzerinden başvurularını yapabilirler.

Mc Donalds kurumsal iletişim adresleri aşağıdaki gibidir;

Mc Donalds Web Adresi: https://www.mcdonalds.com.tr/

Mc Donalds Franchising Telefon: 0212 336 34 00

Mc Donalds’ın Kaç Tane Bayisi Var?

Mc Donalds bayi sayısı 34 binden fazladır. Küresel bir marka Olan Mc Donalds, yaklaşık olarak dünyada 34 bin Türkiye’de ise 260 restoranıyla sektördeki başarısını sürdürmeye devam etmektedir.

Mc Donalds Müşteri Hizmetleri İletişim Numarası Nedir?

Mc Donalds müşteri hizmetleri telefon numarası 0212 336 34 00 üzerinden franchise başvurusunda bulunacaklar doğrudan ilgili departman ile görüşebilirler. Mc Donalds, destek hattı üzerinden de istek, şikayet ve bilgi edinmek isteyenlere yardımcı olmaktadır.