Gündem

MDB’den yine acı haber! Bir şehidimiz bir yaralımız var!

Hakkari’nin Çukurca ilçesinin karşısındaki Irak toprakları içinde yer alan Metina Vadisi ile Zap, Avaşin ve Basyan bölgelerinde 17 Nisan 2022 tarihinde başlatılan Pençe-Kilit operasyonunda PKK’lı teröristlerle Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları arasında çatışma çıktı. Çatışmada Piyade Sözleşmeli Er Salih Ay şehit olurken, bir asker yaralandı.

Bakanlığın açıklamasına göre, Pençe-Kilit Operasyonu Bölgesi’nde bir askeri üsse sızma girişiminde bulunan BTÖ mensuplarıyla çıkan çatışmada kahraman silah arkadaşımız P. Söz. Er Salih Ay şehit oldu. Bir asker ise yaralandı. Yaralı personel hemen hastaneye sevk edilerek tedavi altına alındı.

Çıkan çatışmada, ilk belirlemelere göre altı terörist etkisiz hâle getirilmiştir. Bölgedeki operasyonlar ise devam etmektedir.

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, şehit haberinin ardından başsağlığı mesajı yayımlayarak, “Kahraman silah arkadaşımız, 17 Şubat 2024 tarihinde şehit olmuştur. Kahraman şehidimize sahsım ve Milli Savunma Bakanlığı mensupları adına Allah’tan rahmet; kederli ailesine ve asil milletimize başsağlığı ve sabır dilerim” ifadelerini kullandı.

Erzincan’a şehit ateşi düştü

Şehit Salih Ay’ın ailesine şehadet haberi verildi. Kavakyolu Mahallesi’nde yaşayan şehidin babası Atilla Ay’a şehadet haberini, Erzincan Vali Yardımcısı Ömer Özbay ve beraberindeki yetkililer ile birlikte verdiler.

Şehit ailesinin evine Türk bayrağı asılırken, mahalleli ve yakınları taziye için bir araya geldi. Şehit Salih Ay’ın bekar olduğu öğrenildi.

Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Erzincanlı hemşehrimiz Piyade Sözleşmeli Er Salih Ay, vatanımız ve al bayrağımız uğruna şehit olmuştur. Cesur yüreği ve kahramanlığıyla milletimizin kalbinde ebediyen yaşayacaktır. Şehidimize Allah’tan rahmet, ailesine ve aziz milletimize başsağlığı diliyoruz. Mekanı cennet, makamı ali olsun” dedi.