MEB aylık 3 Bin 788 TL maaşla binlerce personel alacak: Lise mezunları da başvurabilir!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) binlerce personel alımı yapacağını duyurdu. Alımların farklı kadrolar için gerçekleştirileceği açıklandı. Destek personeli kadrosunda yapılacak olan alımlarda ise personellere aylık en az brüt 3 bin 788,21 maaş ödemesi yapılacak. Alımlara lise mezunları da başvurabilecek.

MEB personel alım ilanı yayınladı. Sözleşmeli olarak yapılacak alımlarda fizyoterapist pozisyonunda 260, sözleşmeli destek personeli pozisyonunda (aşçı, aşçı yardımcısı) ise 5.872 kişinin istihdamının sağlanacağı açıklandı.

Maaş ödemeleri

Özel Şartlar

a) Sözleşmeli Fizyoterapist

Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon veya Fizyoterapi lisans programlarından mezun olmak.

b) Sözleşmeli Destek Personeli (Aşçı ve aşçı yardımcısı)

Lisans düzeyinde

Aşçılık, Gastronomi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Yiyecek İçecek İşletmeciliği/Yiyecek ve İçecek İşletmeciliği lisans programlarının birinden mezun olmak ya da herhangi bir lisans programından mezun olup Sertifika Tablosunda yer alan sertifika veya belgelerden birine sahip olduğunu belgelendirmek.

Ön Lisans düzeyinde;

Aşçılık, Gemi Aşçılığı, Hazır Yemek ve Aşçılık, Yemek Pişirme Teknikleri, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Yiyecek İçecek İşletmeciliği/Yiyecek ve İçecek İşletmeciliği programlarının birinden mezun olmak ya da herhangi bir ön lisans programından mezun olup Sertifika Tablosunda yer alan sertifika veya belgelerden birine sahip olduğunu belgelendirmek.

Ortaöğretim düzeyinde;

Ortaöğretim kurumlarının aşçılık veya mutfak bölümlerinden mezun olmak ya da herhangi bir ortaöğretim programından mezun olup Sertifika Tablosunda yer alan sertifika veya belgelerden birine sahip olduğunu belgelendirmek.

Başvuru Tarihi ve Şekli

Başvurular, 25.10.2021–05.11.2021 tarihleri arasında alınacaktır. Başvuruların, 05.11.2021 Cuma günü saat 23:59’a kadar tamamlanmış olması gerekmektedir.

Başvuruda İstenecek Belgeler

Diploma veya e-Devlet üzerinden alınacak mezuniyet belgesi,
Aşçı ve aşçı yardımcısı unvanına yapılan başvuru için istenilen sertifika veya belge.

Exit mobile version