MEB ortak sınav takvimini açıkladı: İkinci dönem sınavlar ne zaman?

Milli Eğitim Bakanlığına (MEB) bağlı ilk ve ortaöğretim kurumlarındaki 20 milyonu aşkın öğrenci, 16 günlük yarıyıl tatilinin ardından 2023-2024 eğitim ve öğretim yılı ikinci dönemine 5 Şubat tarihinde başladı. Okulların açılmasıyla birlikte öğrenciler ve veliler, ikinci dönem ortak sınav tarihlerini merak etmeye başladılar. Peki, 2. dönem 1. sınavlar ne zaman yapılacak?

MEB’e bağlı okullarda eğitim alan 20 milyon 481 bin öğrenci ve görevli 1 milyon 178 bin öğretmen, 2023-2024 eğitim öğretim yılının ikinci yarısına başladılar.

İşte, MEB ortak sınav tarihleri hakkındaki son bilgiler:

İkinci dönem birinci sınavlar ne zaman?

2.dönem 1. sınavlarının Mart ayının son haftası ile Nisan ayının ilk haftasında yapılması bekleniyor. Kesin tarih bilgisi netleştikçe, haberi güncelleyeceğiz.

İlk dönem sınavları geride kaldı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen ortak sınavların ilki kasım ayında tamamlandı. Yaklaşık 370 bin öğrenci, 200 bini 7’nci sınıf ve 170 bini 10’uncu sınıf öğrencisi olmak üzere, matematik ve coğrafya ortak sınavlarında ter döktüler. İlk sınavların ardından, ikinci ortak sınavlar Aralık ayında gerçekleştirildi.

 

Exit mobile version