EğitimGündem

MEB: Test usulü bitti artık klasik sınav geçerli olacak

MEB’den son dakika: Test usulü bitti klasik sınav geçerli olacak. Okulların açılmasına 3 gün kala yapılan duyuru milyonlarca öğrenciyi ilgilendiriyor.

Test usulü sınav
Test usulü sınav

Test usulü bitti klasik sınav geçerli olacak

Öğrencilerin sıklıkla tercih ettiği çoktan seçmeli denilen test usulü sınavlar bitti. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından alınan son dakika kararına göre artık sınavlar klasik  yazılı olacak. Resmi Gazete’de bugün yayımlanan Lise 1,2,3 ve 4. sınıflara özel kararın ayrıntıları belli oldu. Buna göre, Öğrencilerin sınavlarının nasıl yapılacağına ilişkin düzenlemenin yer aldığı yönetmelikte, daha önceki düzenleme ile bir dersin bir sınavının test usulü ile yapılabilmesi uygulamasına son verildi.

Lise 1,2,3 ve 4 dahil tüm kademelerde

MEB’den bugün yapılan açıklamaya göre test usulünün sonlandığı kademeler lise 1,2,3 ve 4 dahil olmak üzere hepsinde geçerli olacak. Öğrenciler cevaplarını öğrencinin oluşturduğu ve farklı bilişsel düzeylerdeki kazanımları ölçen maddelerden oluşan yazılı yoklama şeklinde yapılacak. Artık liselerde tüm kademelerde sınavlar, klasik ölçme yöntemleri ile yapılacak.

Edebiyat dersine özel düzenleme

Türk dili ve edebiyatı dersi sınavlarının, dinleme, konuşma, okuma ve yazma becerilerini ölçecek şekilde yazılı ve uygulamalı olarak yapılmasına yönelik düzenleme yapıldı. Bu kapsamda, bundan sonra Türk dili ve edebiyatı ders sınavları da yabancı dilde 4 dil becerisini ölçen sınav usulüne göre yapılacak.

Bu kapsamda tüm öğrenciler için bu yıl ki eğitim ve öğretim sürecinde test usulü sınavlar yerine klasik sınavlara adapte olmaları önerildi. Öğrenciler yeni dönem için çalışmalara başlamalı.