MEB yeni kararını duyurdu: 18 Eylül’e kadar devam edecek!

Bu sene corona virüsü salgını sonrası binlerce öğrenci LGS sınavına girdi. Açıklanan sınav sonuçlarının ardından hiçbir yere yerleşemeyen öğrenciler 28 Ağustos'ta boş kadrolara yerleştirildiler. Ancak hala yerleşemeyen öğrencilerin bulunması nedeniyle MEB yeni kararını duyurdu. Buna göre, 18 Eylül 2020 Cuma gününe öğrencilerin e-Okula kayıt işlemleri devam edecek.

Türkiye’de corona virüsü salgını sonrası binlerce öğrenci LGS’ye katıldı. Açıklanan sonuçların ardından öğrenciler tercihlerini yaptı. Ancak hiçbir yere yerleşemeyen öğrencilerin başvuruları başvuruları 24-26 Ağustos’ta alındı. Örgün eğitimine devam etmek isteyen öğrencilerin, 28 Ağustos’ta ise il ve ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca boş kontenjanı bulunan ortaöğretim kurumlarına yerleştirildiler. MEB tarafından yapılan açıklama ile ise hala yerleşememiş olan öğrenciler için 18 Eylül 2020 tarihine kadar e-Okula kayıt işlemlerinin devam edeceği bildirildi.

MEB tarafından yapılan açıklamalarda şu ifadelere yer verildi:

Değişik sebeplere bağlı olarak hala bir ortaöğretim kurumuna yerleşemeyen öğrencilerin bulunması nedeniyle şu işlem yapılacak: Bundan sonraki süreçte yerleştirme taleplerinin karşılanabilmesi için yerel yerleştirme ile öğrenci alan okulların boş kalan kontenjanlarına, kayıt alanı, komşu kayıt alanı, diğer kayıt alanı şeklinde belirtilen öncelik sırasına göre her bir kayıt alanına yerleştirmede kontenjandan fazla başvuru olması durumunda ortaokul başarı puanı (OBP), eşitliğin devam etmesi halinde sırasıyla 8’inci, 7’nci ve 6’ncı sınıf yılsonu başarı puanı yüksek olana öncelik verilerek, başvuruda bulunanların 18 Eylül 2020 Cuma gününe kadar il ve ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca e-Okula kayıt işlemleri yapılacak.

Yazıda, e-Okul yönetim bilgi sisteminde “yerleştirilemeyen öğrenci listesi”nde yer alan öğrencilerin velilerine ulaşılarak gerekli bilgilendirmelerin yapılması ve yerleştirme işlemlerinde herhangi aksaklığa meydan verilmemesi istendi.

Exit mobile version