MEB’den 18 Eylül’de atama kararı

MEB’den 18 Eylül’de atama kararı. Milyonlarca branş öğretmeni için müjde verildi. Başvurular 18 Eylül’de başlıyor.

MEB’den atama kararı

MEB’den 18 Eylül’de atama kararı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılan duyuruya göre, yeni atama kararı verildi. Atamalara ilişkin duyuru MEB’in resmi web adresi üzerinden ve sosyal medyadan açıklandı. Açıklamadaki ifadeler neticesinde 18 Eylül’de Beden Eğitimi branşında atama gerçekleşecek.

Milli sporcular arasında atama

MEB, “141 kontenjan için millî sporculardan sözleşmeli öğretmen ataması yapılacak” dedi. Sözleşmeli öğretmen atamalarına ilişkin alımlar milli sporcular arasından seçilecek. MEB’e bağlı okullarda Beden eğitimi alanında öğretmen ihtiyacının karşılanması amacıyla alımlar 3 gün sonra başlayacak. 18 Eylül’de başlayacak olan başvuruların toplamda 4 gün boyunca süreceği açıklandı. Başvuru yapan adayların geçeceği aşamalar ise önce  değerlendirme ardından onay süzgecinden geçecek. Son olarak atamalar ise 17 Ekim tarihinde yani başvurulardan yaklaşık tam 1 ay sonra belli olacak. 2023 yılı için heyecanlı atama bekleyen Milli sporcular için önemli fırsat.

Başvuru detayları

MEB’e bağlı Beden Eğitimi sözleşmeli öğretmenliği yapmak isteyenlere başvuru  detayları açıklandı. 18 – 22 Eylül tarihleri arasında alınacak başvurular, 25 Eylül – 6 Ekim tarihlerinde değerlendirilecek. Ardından başvurulara ilişkin bilgiler ile adayların sisteme yüklediği belgeler 10 – 13 Ekim tarihleri arasında il millî eğitim müdürlüklerince incelenerek uygun olan başvurular onaylanacak.
İşte MEB’in resmi sosyal medya hesabındaki o paylaşımı:
Exit mobile version