MEB’den İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri için ARA TATİL açıklaması

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından uzun zamandır devam eden ara tatil tartışmalarına ilişkin son açıklama geldi.

MEB’den İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri için ARA TATİL açıklaması- Geçtiğimiz yıllarda başlayan okullar içerisindeki ara tatillere ilişkin 2023 yılında da devam edip etmeyeceği merak edilirken Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in  “inisiyatifler valiliklere bırakılabilir” açıklaması gündeme bomba gibi düştü.

İLLERE GÖRE TATİL FARKLILIKLARI

Bakan Tekin’in Valiliklere bıraktığı tatil açıklamasına göre Türkiye’nin 81 ilindeki her bir il için farklı uygulamalar yapılacağı düşünülüyor. Bu durumda Deprem illeri özeli harici olmak üzere bir çok ilde henüz ara tatillerin kaldırılması ya da yeni bir tatil tarihi konmasına ilişkin net açıklama gelmedi. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hali hazırda devam eden ara tatil uygulamasının bu yıl gözlemlenmesi ve değerlendirilmesinin ardından gelecek yıllarda uygulanıp uygulanmayacağı konusunda karar verilmesi öngörülüyor.

BÖLGESEL TATİL UYGULAMASI

İlköğretim ve ortaöğretimde ara tatil uygulamasının devam etmesi halinde Bakanlıkça ara tatillerin bölgelere ve illere göre yapılması bekleniyor. Bakan Tekin tatile ilişkin olarak, “Velilerden, öğretmenlerden ve öğrencilerden böyle bir talep gelirse bakarız. Bu yılkini gördükten sonra bir değerlendirme yaparız. Görelim, bakalım eğer öyle bir olumsuzluk varsa biz de gereğini yaparız. Benim kişisel kanaatim, Türkiye çapında değil bölgesel olarak uygulanabilir. Her il bazlı, iklim koşulları olarak, coğrafi mesafeler uzaklıklar bunlar göz önünde bulundurularak bu inisiyatifler valiliklere bırakılabilir” ifadelerini kullanmıştı.

Henüz valiliklerden net açıklama gelmemekle birlikte bu yıl ki ara tatillerin resmiyetteki tarihleri ise şu şekilde:

Birinci dönem ara tatili 13 Kasım 2023 Pazartesi başlayacak ve 17 Kasım 2023 Cuma sona erecek. İkinci dönem ara tatili ise 8 Nisan 2024 Pazartesi ile 12 Nisan 2024 Cuma arasında yapılacak.

Exit mobile version