EğitimGündemYaşam

MEB’den kadın öğretmenlere ‘önlükler diz seviyesinde’ mesajı

MEB’den kadın öğretmenlere ‘önlükler diz seviyesinde’ mesajı geldi. Bakanlık tarafından gönderildiği iddia edilen mesaj içeriği şok etti.

MEB’den kadın öğretmenlere ‘önlükler diz seviyesinde’ mesajı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından geçtiğimiz günlerde yeni önlük kararı verildi. Kararın kadın öğretmenler için öncelikli olduğu ortaya çıktı. Eğitim İş Genel Başkanı Kadem Özbay, önlük tasarlayan okullara önlüğün boyunun uzun, diz seviyesinde olması konusunda uyarı mesajları atıldığını söyledi. Bir meslek lisesinde öğretmenlerin giyeceği önlüğün boyunun uzun diz seviyesinde olması konusunda uyarı mesajı atıldı. MEB’den önlüklerin meslek liselerinde tasarlanıp dikilmesi kararı alındı.

<yoastmark class=

“Kadın öğretmenlere yönelik olduğu açık”

Başkan Özbay ‘önlükler diz seviyesinde’ mesajının kadın öğretmenlere yönelik olduğunu belirtti. Özbay, ‘Önlük genelgesi zihniyetin altyapısında özellikle kadın öğretmenlerin kıyafetine karışma düşüncesi olduğu açıktır. Zaten Milli Eğitim Bakanlığı’nın ‘Mesleki anadolu lisesine önlük dikin, boyu uzun olsun’ demesi ve tek koşulun bu olması bunun çok net kanıtıdır. ‘ dedi.

Kadın öğretmenlere yönelik olarak alınan bu kararın laik eğitime engel teşkil ettiğini söyleyen Özbay, ‘Eğitim İş olarak tüm eğitimcilerin yanındayız. Bu tür baskılara asla geçit vermeyeceğiz, öğretmenlerimizin yanında olduğumuzu ilan ediyor. Bu genelgeyle de bir dayatma yapılamayacağını tüm arkadaşlarımızın bilinmesini isteriz.’ dedi.

Özbay son olarak kadın öğretmenler üzerindeki önlükler diz seviyesinde mesajının okullarda baskı kapısını açtığını söyledi.