MEB’den liselere yeni düzenleme

Milli eğitim bakanlığı tarafından 2020 - 2021 yılında lise ve dengi okullarda uygulanacak yeni düzenlemeler geldi.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan düzenleme ile bu yıl liselerde eğitim – öğretimin nasıl olacağına dair yenilikler yapıldı.

Resmi Gazete’de Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugün  yayınlandı. Karar resmi ve özel ortaöğretim kurumlarında geçerli olacak.

İŞLENEMEYEN DERS PROGRAMLARI

öğretmenin raporlu veya izinli olması, göreve geç başlaması, dönem bitmeden ayrılması ile öğretmensizlik, doğal afet, salgın hastalık, olağanüstü hal ve benzeri sebeplerle işlenemeyen ders programlarının tamamlanması gerekliliği getirildi.

ZORUNLU HAZIRLIK SINIFI KALDIRILDI

Daha önce sosyal bilimler liselerinde zorunlu olarak hazırlık sınıfı açılmasına ilişkin yönetmelikte de değişikliğe gidildi. Yeni düzenleme ile yalnızca bakanlığın uygun gördüğü okullarda hazırlık sınıfı uygulaması yapılacak.

SEÇMELİ DERSLERDE KONTENJAN ARANMAYACAK

Daha önce müzik, resim, beden eğitimi gibi seçmeli derslerin açılması için 10 kişilik kontenjan aranmaktaydı. Yeni düzenleme ile birlikte 10 kişilik kontenjan aranması şartı kaldırıldı.

RESMİ TATİLDE ÖDEV YOK

Bakanlık tarafından yapılan düzenlemelere resmi günlerde verilecek ödevler de dahil edildi. Yapılan düzenlemeye göre artık öğretmenler resmi günlerde puanla değerlendirilebilecek şekilde ödev veremeyecekler.

AKADEMİK DESTEK ŞUBELERİ OLUŞTURULACAK

Teknik liselerin 12. sınıfında, alan ayrımı yapılmaksızın akademik destek şubeleri oluşturulacak. Seçtikleri akademik destek paketine göre öğrenciler eğitim alacak. Bu eğitim için 10 kişilik alt limit konulacak fakat dönem içerisinde bu limitin altına düşülmesi durumunda da eğitime devam edilecek.

Merkezi yerleştirme ile Anadolu Teknik Lisesine giren öğrenciler ile meslek lisesinden geçiş yapan öğrenciler ayrı şubelerde destek programına katılacak.

Resmi Gazete’de yayınlanan kararın tam metnine ise buradan ulaşabilirsiniz.

 

Exit mobile version