MEB’den öğretmenler için dijital kitap

MEB’den öğretmenler için dijital kitap uygulaması açıklandı. Bakanlık resmi sosyal medya hesabından az önce duyurdu.

MEB’den öğretmenler için dijital kitap

Milli Eğitim bakanlığı (MEB) bugün resmi sosyal medya hesabı üzerinden tüm öğretmenlere dijital kitap açıklaması yaptı. Yapılan açıklamada, “WEB Tabanlı Dijital Eğitim Araçları Öğretmen Rehber Kitabı” Yayımda başlığı yer aldı.

Dijital kitap

Okulların açılmasına son 5 gün kala MEB’den dijital kitap hamlesi geldi. Bakanlığın sosyal medyada paylaşımında şu ifadeler yer aldı:

Dijital çağda öğretmenlerin dersi daha etkili ve verimli hâle getirebilmeleri için teknolojiyi kullanmalarına destek olmak amacıyla “Web Tabanlı Dijital Eğitim Araçları Öğretmen Rehber Kitabı” hazırlandı.

Amaç, web okuryazarlığı kazandırmak

“Web Tabanlı Dijital Eğitim Araçları Öğretmen Rehber Kitabı” ile öğretmen ve öğrencilerde eğitimde teknolojinin önemiyle ilgili farkındalık oluşturmak, web okuryazarlığı kazandırmak, bilişime yönelik bilgi ve becerileri arttırmak amaçlandı. Bu amaç sayesinde yeni eğitim ve öğretim yılında daha teknolojik ve inovasyon dolu eğitim amaçlanıyor. Genel olarak bakıldığında eğitimde dijital devrim sağlayacağı düşünülüyor.
Rehber Kitapta “Web Araçları Nedir, Ne İşe Yarar?, Animasyon Tasarım Araçları, Anket, Ölçme ve Değerlendirme Araçları, Artırılmış Gerçeklik ve Sanal Gerçeklik Araçları, Çizim, Şekil ve Şema Araçları, Grup ve İş Birlikli Çalışmalarda Kullanılabilecek Araçlar”ın da aralarında bulunduğu 15 bölüm yer alıyor.
“Web Tabanlı Dijital Eğitim Araçları Öğretmen Rehber Kitabı”na ulaşmak için tıklayınız.
Exit mobile version