MEB’den özel okullara ücretsiz ders kitabı okutma zorunluluğu

Okulların açılmasıyla her yıl Milli Eğitim Bakanlığı okullarda okutulması için ders kitaplarını ücretsiz dağıtıyor. Ancak bazı özel okullar bu kitapları öğrencileriyle paylaşmıyordu. Gelecek yıl ki eğitim öğretim yılından itibaren tüm özel okullarda bu dağıtılan ücretsiz kitapların okutulması zorunlu hale getirildi.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından özel okullarda ücretsiz ders kitaplarının okutulması zorunlu hale getirildi. 2024-2025 eğitim öğretim yılından itibaren tüm özel okullar MEB onaylı ücretsiz ders kitaplarını kullanmak zorunda.

Denetimden geçmeyen kitapların önüne geçilecek

Amaç, yanlış ve uygun olmayan öğrenmelerin önüne geçmek. MEB denetiminden geçmeyen kitaplarla bu tür öğrenmelerin önüne geçilmesi amaçlanıyor. Ayrıca, ortak sınavlar ve YKS gibi sınavlarda sorular MEB ders kitaplarına göre hazırlanıyor. Bu sayede, özel okul öğrencilerinin de devlet okulu öğrencileriyle eşit şartlarda sınava girmesi sağlanıyor.

Özel okullara da sorumluluk düşüyor. Derslerde MEB onaylı ücretsiz ders kitaplarının okutulmasını sağlama sorumluluğu kurucu, kurucu temsilcisi ve müdüre verildi. 2024-2025 eğitim öğretim yılından itibaren özel okullar MEB tarafından ders kitapları açısından denetlenecek.

Denetimlerde ne bakılacak?

Derslerde okutulan kitapların MEB tarafından ücretsiz dağıtılan kitaplarla aynı olup olmadığı kontrol edilecek.

Uymayanlara ceza var!

Ücretsiz ders kitaplarını kullanmayan özel okullara idari para cezası ve kurum kapatma gibi yaptırımlar uygulanabilecek.

 

Exit mobile version