MEB’den son dakika açık öğretim kararı! 8 dönem şartı kaldırıldı

Milli Eğitim Bakanlığı, açık öğretim liselerinin aralıkta yapılacak olan sınavlarına girecek 18 yaş ile üzerindeki öğrencilerin mezuniyeti için gerekli olan 8 dönem şartını kaldırdığını duyurdu.

MEB Bakanı Mahmut Özer’in imzasıyla açık öğretim okullarına ilişkin yazı şehirlere gönderildi. Yazıda, Bakanlık bünyesinde faaliyetlerine devam eden açık öğretim okullarının sınavlarının aralık ayında yapılmasının planlandığı kaydedildi.

Bu kapsamda açık öğretim liselerinde mezuniyet için gerekli olan şartları bitiren 18 yaş ve altındaki öğrencilerin, akranlarıyla aynı sürede mezun olabilmeleri maksadıyla öncesinde uygulanan mezuniyet için gerekli 8 dönem şartının aranmasının sürdürüleceği kaydedildi.

8 dönem şartı 5 döneme düşürüldü

18 yaş ve üzerindeki öğrencilerin mezun olması için gerekli olan 8 dönem şartı kaldırılacak. Bu öğrenciler için bundan sonraki dönemleri de içine alacak şekilde mezuniyet şartı 5 dönem olarak uygulanacak.

MEB Bakanı Mahmut Özer, konuya dair yapmış olduğu açıklamada, yetişkinlerin eğitime katılma oranlarını arttırmak, kariyerlerine devam etmelerine olanak vermek için önemli çalışmalar yürüttüklerini kaydetti.

“Kısa sürede istihdama katılabilmeleri için…”

MEB Bakanı Özer konuya ilişkin şunları söyledi:

“18 yaş ve üstü açık öğretim okulları öğrencilerinin yarım kalan eğitimlerini tamamlayarak bir üst öğrenime devam edebilmeleri ve istihdama daha kısa sürede katılabilmelere imkan sağlamak için yeni bir düzenleme yaptık. Açık lise öğrencilerimizin mezun olabilmeleri için 8 dönem şartı vardı. Yeni düzenlemeyle bunu 5 döneme indiriyoruz. Böylece 18 yaş ve üstü açık öğretim lisesi öğrencilerimiz, 2 yılda okullarını bitirebilecek.”

18 yaş üzerindeki açık öğretim okulu öğrencilerinin iş ya da öğrenim hayatlarında bir sonraki aşamaya geçişlerindeki süreyi kısaltmak için önemli bir adım attıklarını belirten Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “Kararın tüm öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum”

Exit mobile version