EğitimGenelGündemManşet

MEB’den tüm öğretmen ve öğrencilere yasak kararı

MEB’den tüm öğretmen ve öğrencilere yasak kararı alındığı açıklandı. Yapılan açıklamaya göre kararın tüm kademeleri ilgilendirdiği belirtildi.

MEB’den tüm öğretmen ve öğrencilere yasak kararı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından az önce yapılan açıklamaya göre milyonlarca öğretmen ve öğrenci için yeni Eğitim ve Öğretim döneminde yasaklanan kararlar açıklandı. 2023-2024 Eğitim ve Öğretim yılı için ilkokul 1’inci ve Lise 1’inci sınıf öğrencileri için uyum programının başlamasının ardında sıra tüm kademelere geldi. 11 Eylül Pazartesi günü yani 5 gün sonra başlayacak olan yeni dönemde öğrencilerin artık telefon ile sınıfa  girmeleri yasaklandı. Öğrencilere uygulanan yasak kararının, öğretmenler için de geçerli olacağı duyuruldu.

Tüm öğretmen ve öğrencilere yasak kararı
Tüm öğretmen ve öğrencilere yasak kararı

Bakan Tekin, öğrencilerin sınıfa cep telefonlarını teslim ederek girmelerini duyurmasının ardından tüm öğretmenlerin de öğrencilere örnek olması gerekçesi ile telefonlarını bırakarak derse girmeleri gerektiğini aktardı. Kararın 11 Eylül Pazartesi günü ilk ders zili itibari ile geçerli olacağı belirtildi.

Bakan Tekin’den öğretmenlere ‘önlük’ açıklaması

Son günlerde gündemde sıklıkla yer alan öğretmenlerin ‘önlük’ giyme zorunluluklarına ilişkin olarak Bakan Tekin’den, ‘Şu anda önlük modeli tasarlanıyor. Öğretmenler önlük giyerse memnun olacağız.” şeklinde bir açıklama geldi. Önlük kararına ilişkin bir çok tepki gelmesine karşın Tekin’in konu hakkında bugün yaptığı açıklamaya göre yeni dönemde öğretmenlerin önlük ile sınıflarda olacağı düşünülüyor.

Bakan okullarda ‘zorunlu bağış’ ve ‘fahiş fiyatlandırma’ konusuna son noktayı koydu

Yaşanan ekonomik kriz ve enflasyon ortamında Milli Eğitim’e bağlı kamu eğitim kurumlarında ‘zorunlu bağış’ adı altında öğrencilerden ve velilerden kayıt parası alındığı iddialarına ve okullardaki yemek ile servis fiyatlandırmalarına ilişkin olarak Bakan Tekin son noktayı koydu. Tekin, ‘“Zorunlu bağış diye bir usul asla yok, ne kayıt ücreti ne bağış zorunluluğu var. Bu konuda velileri zorlayanları hem hukuk hem de sözlü olarak uyarıyoruz. Ayrıca yemek ve servis ücretlerine ilişkin olarak kamuoyunu rahatsız edecek artışların yapılmayacağı garantisini veriyoruz” diye konuştu.