Ege HaberleriEğitimGündemSağlıkYerel Haberler

MEB’den ücretsiz yemek açıklaması

MEB’den ücretsiz yemek açıklaması geldi. Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren açıklama anne ve babaları şok etti.

ücretsiz yemek açıklaması
ücretsiz yemek açıklaması

MEB’den ücretsiz yemek açıklaması

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından geçtiğimiz yıllarda anaokulu öğrencilerine ücretsiz yemek verilmesi konusunda bir açıklama gelmişti. Okulların açılmasına sayılı günler kala yeni karar çıktı. Açıklanan kararlara göre bir ilde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ücretsiz yemeğin iptalini açıkladı.

Ailelere ‘beslenme çantası hazırlayın’ uyarısı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Balıkesir’in Dursunbey ilçesinde anaokulu öğrencilerinin ücretsiz yemekleri iptal edildi. Anne ve babalara ‘beslenme çantası hazırlayın’ uyarısı geldi. Aileler şok yaşarken yeni kararın tüm Türkiye genelinde geçerli olup olmayacağı merak uyandırdı. Balıkesir Anaokulu’nda öğretmenlere gönderilen mesajda ailelerin beslenme çantası hazırlanması istenirken, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü kararı doğruladı.

Dar gelirli ailelerin çocuklarına haksızlık

Henüz 5,6 yaşlarındaki çocukların ücretsiz yemek imkanlarının kısıtlanması Dar gelirli ailelerin çocuklarına haksızlık olarak açıklandı. Eğitim Sen Balıkesir Şube Başkanı Gürbüz Şahin, Bu kadar vergide adaletsizliğin olduğu ülkede çocuklarımızın hakkının olduğunu düşünüyoruz. Kendi okulumdan örnek vereyim, çocuklar kantinlerdeki gıdaya erişemiyor. Öğle aralarında karbonhidratla öğünlerini geçirmeye çalışıyorlar. Bu uygulama ile yoksul ailelerin çocukları okullarda aç kalabilir’ dedi.

Eşitsizlik ve gelişime engel

Ücretsiz yemeğin engellenmesinin eşitsizliğe ve gelişime engel teşkil ettiğini söyleyen Şahin, ‘Öğrencilere kamuda tasarruf çerçevesinde verilen ücretsiz yemeğin kaldırılması eşitsizliğe sebep olur. ‘ ifadelerini kullandı.