Eğitim

MEB’ten FLAŞ TARİH açıklaması: Okullar 4 Eylül’de açılıyor! Tüm veli, öğretmen ve öğrencilere duyuruldu

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından son dakika yapılan açıklamaya göre okulların açılma tarihini 11 Eylül olarak bekleyen anne ve babalar için yeni ayrıntı belli oldu. Sakın geç kalmayın ve bu tarih için hazırlıklarını yapmayı unutmayın.

MEB’ten FLAŞ TARİH açıklaması: Okullar 4 Eylül’de açılıyor! Tüm veli, öğretmen ve öğrencilere duyuruldu-  Bakanlık tarafından milyonları ilgilendiren o açıklama geldi. Ann ve babalar son 3 gününüz kaldı. 2023 – 2024 Eğitim Öğretim yılı 4 Eylül’de resmen başlıyor. Okullarda ilk ders zili ilkokul 1 ve lise 1’inci sınıf öğrencileri için uyum anlamında 4 Eylül’de resmen çalacak.  MEB derslerin başlamasından önce yeni eğitim ve öğretim yılına ilişkin olarak programını aktardı.

Bakanlığın bu yılki açıkladığı takvime göre okulların açılma tarihi İlkokul 2’inci ve Lise 2’inci sınıflar ile tüm kademeler dahil olmak üzere 11 Eylül’de başlayacaklarken ilkokul 1 ve lise 1’inci sınıf öğrencileri adaptasyon ve uyum sebebi ile 4 Eylül’de okula başlayacaklar. Bakanlık okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liseye başlayacak öğrenciler için okula uyum programı ve rehberlik uygulamaları hazırladı.

İlk zil 4 Eylül'de çalıyor! İşte MEB'in yeni eğitim programı! Veliler dikkat! Detayları netleşti

MEB’in belirlenen uyum haftasına yönelik uygulama çizelgesi ile ilkokul 1’inci sınıflar için 9 etkinlik örneğine yer verildi. Uyum haftasında ortaöğretim kurumlarında eğitim-öğretime başlayan hazırlık ve 9. sınıf öğrencileriyle velileri, eğitim ve öğretim dönemi öncesi öğrenim görecekleri okul hakkında bilgilendirilecek. 1 hafta sürecek dönemde, öğrencilerin yeni girdikleri okul ortamına kısa sürede uyum sağlamalarına katkı sağlayacak becerilerin kazandırılması ve okula aidiyet duygusunun geliştirilmesi hedeflendi.

Ortaokul 5’inci sınıfa başlayacak öğrenciler ve ailelerin katılım göstereceği rehberlik uygulamaları ise 11-15 Eylül haftasında düzenlenecek.

11 Eylül’de velilere yönelik okula uyum rehberi sunumu yapılacak, ikinci gün okul ortamı tanıtılacak, kalan üç günde ise çeşitli etkinlikler yapılacak.