Meme Büyütme Nedir?

Meme büyütme özellikle küçük memeye sahip kadınların tercih ettiği estetik operasyonlardır. Memeler kadınlarda en önemli ayrıntılardan biridir. Fizyolojik açıdan asıl görevi emzirmek olan ve kadını simgeleyen organlardır. Ancak memelerin güzel olması da kadınların her zaman tercih ettiği bir durumdur. Bu aynı zamanda kadına sosyal açıdan bir özgüven kazandırır.

Meme büyütme özellikle küçük memeye sahip kadınların tercih ettiği estetik operasyonlardır. Memeler kadınlarda en önemli ayrıntılardan biridir. Fizyolojik açıdan asıl görevi emzirmek olan ve kadını simgeleyen organlardır. Ancak memelerin güzel olması da kadınların her zaman tercih ettiği bir durumdur. Bu aynı zamanda kadına sosyal açıdan bir özgüven kazandırır.

Meme Büyütme Nasıl Yapılır?

Meme büyütme operasyonları genellikle silikon implant olarak tarif edilen protezlerle yapılır. Bu protezlerin ölçüleri farklılık gösterir. Meme protezlerinin uygulanmasına vücudun ölçüleri ile kurulan orantı sonucunda karar verilir. Kadınların en büyük isteklerinden biri güzel göğüslere sahip olmaktır. Bazı durumlarda kadınlarda 2 meme arasında ölçü farklılıkları bulunur.

Bu durum genellikle gebelik sırasında veya emzirme sırasında olduğu gibi doğuştan olan durumlarda vardır. Bütün Bunların giderilmesi plastik estetik cerrahinin alanına giren operasyonlardır. Meme büyütme ameliyatı böyle durumlarda yapılır. Dolayısı ile bu operasyonlarda 2 meme arasındaki simetri ayarlanır.

Meme Büyütme Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Meme büyütme ameliyatlarında protezlerinin yerleştirilmesi farklı 4 kesi bölgesi olarak uygulanır. Bu kesi bölgeleri koltuk altı meme başı etrafı, memenin alt kısmı ve göbek kesileridir. Bu kesiler birbirinden oldukça farklıdır. Meme başında oluşturulan kesi de memenin kahverengi kısmının etrafında çalışılır. Ancak buradan kesilmesi durumunda süt kanalının da kesilmesi gerekir. Nadir de olsa meme ucunda uyuşukluk oluşma riski vardır.

Meme altından yapılan kesiklerde ise süt kanallarına zarar verilmez. Burada oluşturulan kesi estetik olarak çok ince bir çizgi biçiminde görülür. Koltuk altından oluşturulan kesilerde iz bulunmaz tamamen koltuk altından girilerek çalışılır. Bu tür kesilerde genellikle endoskopik teknik uygulanarak protezler yerleştirilir.

İdeal Göğüs Büyüklüğü Oranı Nasıl Belirlenir?

Meme büyütme operasyonunda meme büyüklüğü hastanın değil hekimin tercihine göre yapılır. Hekim hastanın vücut ölçülerini dikkate alarak meme protezi ölçüsünü belirler. Dolayısıyla bu durumda daha simetrik ve estetik bir görüntü yakalanmış olur. Ancak hastanın isteği de bazı durumlarda tercihleri değiştirebilir.

Ameliyatsız Göğüs Büyütme Yolları Nelerdir?

Ameliyatsız göğüs büyütme kadınların genellikle tercih ettikleri ve kendilerini böylelikle daha çekici hissetmelerini sağlar. Ancak günümüzde herhangi bir ürün kullanarak veya ilaç alarak meme büyütmek mümkün değildir. Ameliyatsız meme büyütmenin 5 farklı yöntemi vardır. Bunlar;

Yağ Enjeksiyonu

Yağ enjeksiyonu hastanın kendi dokularından alınan yağların dolgu uygulanacak bölgelere enjeksiyon yoluyla verilmesi işlemidir.Bu işlem sayesinde hem bölgesel yağlardan kurtulmuş olursunuz hemde göğüs büyütme sağlanmış olur. İşlem 45-50 dakika gibi sürede gerçekleşir. Uygulanan yağların %60 kalıcıdır. İşlemden sonra hasta günlük yaşamına devam edebilir.

Hidrofilik Jel

Hidrofilik jel uygulaması meme büyütmede kullanılan uygulamalardan biridir. Yaklaşık olarak 5 yıl ile 8 yıl kadar kullanılmaktadır. Operasyondan çekinen hastaların genellikle tercih ettiği yöntem hidrofilik jel dolgu uygulamasıdır.

Dolgu Maddesi

Dolgu maddesi ile meme büyütme uygulanmasında dikiş bulunmaz. Çok hızlı bir biçimde uygulanır ve iyileşme süreci oldukça kısadır. Dolgu maddesi ile yapılan tedavi yalnızca meme büyütme için değil bacak popo ve vücudun diğer başka yerleri için de kullanılır. Alerjik reaksiyona sebep olma ihtimali çok düşüktürancak zaman içinde dolgu maddesi erir.

Hiyalüronik Asit Dolgusu

Hiyalüronik asit insan vücudunda var olan bir maddedir. Yalnızca meme büyütme operasyonlarında değil yüzdeki kırışık ve yüz estetiğinde de yaygın olarak kullanılır. Hiyalüronik asit dünyada hiçbir sakıncası olmadığı bilim insanları tarafından kanıtlanmıştır. Hiyalüronik asit dolgusu ile meme büyütme sıklıkla tercih edilen uygulamalardan biridir.

Aquafilling Uygulaması

Aquafilling estetik uygulamalarda kullanılan bir dolgu maddesidir. Yapısında %98 oranında su bulunur ve insan dokusu ile tamamen uyumludur. Bu yüzden dolgu işlemlerinde güvenle kullanılabilen bir materyaldir. Dolgu yapılması gereken bölgeye enjekte edilerek verilir. Dolayısıyla tedavi sonunda dolgunluk sağlar. Hastaya lokal anestezi yapılarak uygulanır Bu işlem genelde lokal anestezi veya sedasyon yöntemi kullanılarak gerçekleştirilir. Herhangi bir hastane yatışına gerek yoktur. İşlemden sonra hasta normal yaşantısına devam edebilir.

Meme Büyütme Fiyatları

Meme büyütme estetik uygulamaları veya operasyonları her ikisi de plastik cerrahlar tarafından yapılır. Günümüzde göğüs estetiği sıklıkla tercih edilen operasyonlardan biridir. Meme büyütme fiyatları hekimin tecrübesi ve uygulamanın yapılacağı merkeze göre değişiklik gösterdiği gibi hastanın durumuna göre de değişir. Ne kadar dolgu maddesi kullanılacağı gibi durumlarda meme büyütme fiyatlarını etkiler. Meme büyütme ve fiyatları hakkında bilgi için hemen randevu alın.

Exit mobile version