Memur emeklileri ile dul ve yetim maaşı alan vatandaşlar dikkat! Maaş farklarınız o tarihten hesaplarınıza aktarılacak!

Her yıl, ocak ve temmuz aylarında olmak üzere iki kere maaş zammı alan memur ve emekliler, 2022 yılının ocak ayında aldıkları maaş zammı sonrasında zammın keyfini çıkaramadılar. Aralık ayında tavan seviyeye ulaşan dolar kuru ve altın fiyatları ile birlikte giderek pahalılaşan hayat şartları, ilgili gruplarda yer alan vatandaşların maaşlarına yansıtılan zamların kısa süre içerisinde erimesine sebep oldu.

Temmuz ayında yılın ikinci maaş zammını öğrenmek adına sabırsızlanmaya başlayan memur ve emekliler, 4 Temmuz tarihinde Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan enflasyon verilerinden sonra yüzde 40’ın üzerinde maaş zammı aldılar. Bir kesime 9 Temmuz günü başlayan Kurban Bayramı’ndan önce yatırılan zamlı maaşlar, maaş farklarının oluşmasına sebep oldu. Konuya ilişkin önemli açıklamalarda bulunan yetkililer, maaş farkının ne zaman, nereye yatırılacağını bildirdi.

EMEKLİ VE MEMURA NE KADAR MAAŞ ZAMMI YAPILDI?

4 Temmuz tarihinde Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yapılan açıklama ile birlikte, memur ve emeklilere yapılacak olan maaş zamları belli oldu. Kamu kurumunun enflasyon verileri açıklamasından sonra memur maaşlarına yüzde 41,69, emekli maaşlarına ise yüzde 42,75 oranında zam yapıldığı duyuruldu.

ZAMLI MEMUR MAAŞLARI BAYRAM ÖNCESİNDE YATTI!

Zam açıklamasının ardından memurlara zamlı maaşlarının 9 Temmuz tarihinde başlayacak olan Kurban Bayramı öncesinde yatırılacağını müjdeleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, emekli maaşlarının zamlı hali için normal maaş yatış periyodunun beklenmesi gerektiğini söylemişti.

Emekli vatandaşlara 17 Temmuz tarihinden bu yana zamlı maaşlarına kavuşurlarken, temmuz maaşlarını 1- 5 Temmuz tarihleri arasında çeken memur emeklileri ile dul ve yetim maaşı alan vatandaşlar, zam farkının ne zaman yatacağını merak etmeye başladılar.

MAAŞ FARKLARININ YATACAĞI TARİH NETLEŞTİ!

Yapılan açıklamalara göre zamlı maaşlarına kavuşamayan ve maaş farkı oluşan tüm vatandaşlar adına, 28 Temmuz tarihinde PTT şubelerine ödeme yatırılacak.

Exit mobile version