Memur, hemşire, öğretmen, doktor, polis zamlı maaşları ne kadar ödenecek?

Kamu kurumu bünyesinde çalışan vatandaşlar maaşlarına uygulanacak zam oranlarını merak ediyorlar. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 5 aylık enflasyon oranlarını resmen açıkladı. Memur, hemşire, öğretmen, doktor, polis zamlı maaşlarının ne kadar olacağı ile ilgili ise araştırmalar devam ediyor. TÜİK 5 Temmuz Pazartesi günü saat 10.00’da 6 aylık enflasyon rakamlarını açıklamış olacak.

Binlerce kişi Temmuz ayında yapılacak olan zamlar ile ilgili heyecanlı bekleyişine devam ediyor. Şimdiye kadar yapılan açıklamalara göre, 5 aylık enflasyon oranı yüzde 6.39 çıktı. 6 aylık enflasyon oranına göre memurların ve memur emeklilerinin ise yüzde 3’lük toplu sözleşme artışa eklenecek enflasyon farkı ile beraber memur, hemşire, öğretmen, doktor, polis zamlı maaşları ortaya çıkmış olacak.

6.39 oranındaki zam kesinleşti

Ancak Haziran ayında enflasyon oranı sıfır çıksa bile memur ve emekliler için yüzde 6.39 oranındaki zam kesinleşmiş oldu.

En düşük memur maaşı ne kadar?

Piyasa Katılımcıları Anketi’nde yer alan enflasyon tahminine göre ise ilk 6 aylık TÜFE yani SSK ve Bağ-Kur’luların zam oranı yüzde 7.67’yi bulabilecek. Bu nedenle Ocak ayında 5 bin 354 TL maaş alan 1/4 kıdemli ve 24 yıl görev yapan öğretmenin temmuz ayında 5 bin 744 TL maaş olması bekleniyor. Ayrıca en düşük memur maaşının ise 4 bin 299 liraya yükselmesi bekleniyor.

Exit mobile version