Memur Olmak İçin 30 Kontenjan Fırsatı Açıldı; TÜBA Devrede! 9 Farklı Kadroda İstihdam Edilecek; Liseden Lisans Mezununa Kadar Herkese İş Var…

Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA), personel alımı için bir ilan yayınladı. Dolgun bir maaş ve iyi şartlar vaat eden TÜBA, dokuz farklı branşta istihdam edilmek üzere 30 yeni memurun mülakatların ardından işe başlayacağını duyurdu. Hem yazılı hem de sözlü olarak mülakat gerçekleştirecek olan TÜBA’da memur olabilmek için başvurular da başladı.

Başvurular 15-25 Temmuz 2022 Tarihi Arasında

Yeni personel alımı için ilanı yayınlamış olan TÜBA; 2’si avukat, 4’ü TÜBA uzmanı, 6’sı idari uzman, 6’sı veri hazırlama ve kontrol işletmeni, 2’si arşiv memuru, 1’i mütercim tercüman, 2’si sekreter, 1’i mütercim ve 6’sı düz memur olmak üzere toplamda 30 memur alımı gerçekleştireceğini duyurdu. Alımlarda branşa göre eğitim şartı ve Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) puanı isteyen TÜBA; en az lise, en fazla lisans mezunu olarak istihdam edeceği personellerde P94, P93 ve P3 puan türlerinden ilgili puanı almasının şart olduğunu duyurdu. Öte yandan 15 Temmuz 2022 tarihi itibariyle başlayan TÜBA memur alımı başvuruları 25 Temmuz 2022 tarihi saat 17.30’da son bulacak.

TÜBA Memur Alımı Şartları

Yeni istihdam edeceği 30 memuru için şartları da belirlemiş olan TÜBA, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmanın yanı sıra her pozisyon için 18-35 yaş aralığında olunmasını şart koştu. KPSS puanı ve eğitim şartı her pozisyon için farklı olan TÜBA’nın her pozisyon için istediği ortak şartlar arasında ise; erkek adaylar için askerlik şartının yerine getirilmiş olması, herhangi bir sağlık sorununa sahip olmaması, kamu haklarından men edilmemiş olmaması, herhangi bir suç nedeniyle hapis yatmamış olması ve arşiv araştırması ile güvenlik soruşturmasından başarıyla geçmek gibi şartlar yer aldı.

Exit mobile version