Eğitim

Memur olmak isteyenler dikkat! KPSS başvuruları başladı

2020 yılında memur olmak isteyenleri ilgilendiren bir gelişme yaşandı. KPSS ortaöğretim düzeyi için başvuruları başladı. Devlete bağlı olarak çalışmak isteyen vatandaşlar, lise düzeyi başvuruları hakkında araştırmalar yapıyorlar. Peki, KPSS başvuruları nasıl yapılır? 2020 KPSS ortaöğretim düzeyi ne zaman yapılacak? İşte soruların cevapları…

Türkiye’de memur olarak çalışmak isteyen vatandaşlar KPSS hakkında araştırmalar yapıyorlar. Salgın nedeniyle bir ertelemenin olup olmayacağını merak edenler, internet sayfalarından sorularına cevap aramaya çalışıyorlar. ÖSYM ortaöğretim düzeyi için başvuru kılavuzunu yayınladı.

Ortaöğretim düzeyi başvuruları ne zaman?

KPSS 2020 başvuru kılavuzuna göre, 22 Kasım’da yapılacak sınav için başvurular 15-30 Eylül tarihleri arasında alınacak.

KPSS başvuruları nasıl yapılır?

KPSS’ye girmek isteyen adayların başvuru işlemlerini ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak saat 14.00’ten itibaren ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil uygulamasından tamamlamaları gerekiyor. Salgın nedeniyle adaylardan HES kodu isteniyor. Bu nedenle adayların sınava başvuru işlemi yapmadan veya başvuru için başvuru merkezlerine gitmeden önce HES kodunu edinmiş olmaları gerekiyor. Sınava girecek olan adayların 80 TL olarak belirlenen KPSS ücretini en geç 1 Ekim gününe kadar yatırmış olmaları gerekmektedir.